מתכון למעשנת בשר, דגים על האש – דג שלם אפוי במלח

קושי:

2/5

זמן הכנה:

10 דקות

זמן בישול במעשנה:

30 דקות

מס מנות:

4-6 סועדים

שבבי עץ לעישון:

מסקיט

מצרכים

2 דגי בס שלמים
10 ענפי תימין טריים
לימון פרוס
5 כוסות מלח גס
10 חלבוני ביצה
שמן זית
לימון להגשה

הוראות הכנה

להדליק את הטרייגר על smoke ולהשאיר את המכסה פתוח ל- 4 דקות עד שהאש תדלק. לכוון את הטמפרטורה לחום גבוה ולסגור את המכסה. להמתין 10-15 דקות עד שהחום יעלה.

​​להסיר את הסנפירים ואת הזימים. למלא את הדגים בלימון פרוס וענפי תימין. להקציף את חלבוני הביצה. להוסיף לחלבוני הביצה המוקצפים 5 כוסות מלח גס ולערבב לאט ובזהירות.

​​להניח שכבה של מלח וחלבון מוקצף בתבנית אפיה. להניח את הדגים מעל לשכבת המלח. להוסיףו את יתרת לשכבה אחידה המלח מעל לדגים. ללחוץ ולאטום את הדגים היטב עם המלח.

​​להכניס את התבנית לתוך הטרייגר ולאפות במשך 30 דקות, או עד שהטמפרטורה הפנימית תגיע ל 57-60 מעלות. להסיר את הדגים מהטרייגר ולהמתין 10 דקות.

​​להכות את המלח בעזרת כף עץ עד שישבר. להסיר את שכבת המלח מהדגים. להסיר את שכבת העור העליונה. לזגג את הדגים עם מעט שמן זית ומיץ לימון.

​​​בתיאבון!