מתכון למעשנת בשר, דגים על האש – דג שלם אפוי במלח
קושי
2
זמן הכנה
10 דקות
בישול במעשנה
30 דקות
מס מנות
4-6 סועדים
שבבי עץ לעישון
מסקיט
מצרכים
10 ענפי תימין טריים
לימון פרוס
5 כוסות מלח גס
10 חלבוני ביצה
שמן זית
לימון להגשה
הוראות הכנה
להדליק את הטרייגר על smoke ולהשאיר את המכסה פתוח ל- 4 דקות עד שהאש תדלק. לכוון את הטמפרטורה לחום גבוה ולסגור את המכסה. להמתין 10-15 דקות עד שהחום יעלה.
להסיר את הסנפירים ואת הזימים. למלא את הדגים בלימון פרוס וענפי תימין. להקציף את חלבוני הביצה. להוסיף לחלבוני הביצה המוקצפים 5 כוסות מלח גס ולערבב לאט ובזהירות.
להניח שכבה של מלח וחלבון מוקצף בתבנית אפיה. להניח את הדגים מעל לשכבת המלח. להוסיףו את יתרת לשכבה אחידה המלח מעל לדגים. ללחוץ ולאטום את הדגים היטב עם המלח.
להכניס את התבנית לתוך הטרייגר ולאפות במשך 30 דקות, או עד שהטמפרטורה הפנימית תגיע ל 57-60 מעלות. להסיר את הדגים מהטרייגר ולהמתין 10 דקות.
להכות את המלח בעזרת כף עץ עד שישבר. להסיר את שכבת המלח מהדגים. להסיר את שכבת העור העליונה. לזגג את הדגים עם מעט שמן זית ומיץ לימון.
בתיאבון!