מתכון למעשנת בשר, מתכוני בשר – סטייק כתף דק

קושי:

3/5

זמן הכנה:

15 דקות

זמן בישול במעשנה:

40 דקות

מס מנות:

4-6 סועדים

שבבי עץ לעישון:

מסקיט

מצרכים

1 ק"ג כתף בקר (ריפען, נתח מס' 2) פרוס לסטייקים בעובי 2 ס"מ
3 כפות שמן קנולה
כפית אורגנו
תערובת תבלינים של טרייגר
4 כפות רוטב וורצ'סטר
1/2 בצל פרוס דק
½ 2 כוסות יין אדום יבש
¼ כוס רסק עגבניות
כף שום כתוש

הוראות הכנה

למרוח את הסטייקים ברוטב וורצ’סטר משני הצדדים. להשרות במרינדה למשך 30 דקות בטמפרטורת החדר. לפזר את תערובת התבלינים על הסטייקים משני הצדדים ולעסות את הבשר.

להדליק את הטרייגר על smoke ולהשאיר את המכסה פתוח ל- 4 דקות.

להניח את הסטייקים בתוך הטרייגר לעישון עם מכסה סגור במשך 45 דקות. בינתיים, לטגן את הבצל בחום בינוני-גבוה ל- 5 דקות ולהוסיף מלח, שום כתוש ואורגנו. לערבב כדי שלא ישרף ל- 30 שניות. להוסיף רסק עגבניות ולבשל ל- 2 דקות תוך כדי בחישה. למזוג פנימה את היין ולבשל על אש נמוכה כ- 10 דקות. לערבב מידי פעם ולהמשיך לבשל עד שהרוטב מצטמצם לכדי מחצית מנפחו המקורי.
להסיר את המחבת מהאש ולסנן את הנוזלים לתוך קערה. להפעיל לחץ על הבצל הנותר כדי שהנוזלים יצאו גם ממנו לתוך הקערה. להוסיף לרוטב מלח ופלפל לפי טעם. לאחר שזמן עישון הסטייקים הסתיים, להוציא אותם מהטרייגר ולהעלות את הטמפרטורה ל- 176 מעלות. לסגור את המכסה ולהמתין לעליית החום כ- 15 דקות.

להחזיר את הסטייקים לטרייגר ולצלות 2 דקות על כל צד, או עד מידת הצליה הרצויה.
להעביר את הסטייקים לקרש חיתוך ולכסות אותם בנייר כסף כדי שהנוזלים ייספגו חזרה לתוך הבשר. להמתין 10 דקות נוספות, ואז לחתוך אותם נגד כיוון הסיבים. למזוג את הרוטב מעל לסטייקים.

בתיאבון!!