מתכון למעשנת בשר – עוף מעושן בג’ינג’ר

קושי:

1/5

זמן הכנה:

10 דקות

זמן בישול במעשנה:

45 דקות

מס מנות:

4-6 סועדים

שבבי עץ לעישון:

פקאן

מצרכים

למרינדה:
1/2 כוס בצל מגורד
1/2 כוס שמן בוטנים
1/3 כוס חומץ אורז
2 כפות מים
2 כפות זנגוויל טרי מגורד
2 כפות קטשופ
4 כפות רוטב סויה
2 כפיות סוכר
2 כפיות מיץ לימון
½ כפית שום כתוש
לעוף:
4-6 ירכי עוף
3 גבעולי בצל ירוק
2 לימון ליים
סומסום לקישוט

הוראות הכנה

מערבבים את כל החומרים של המרינדה בקערה. שמים את העוף בתוך תבנית קטנה, ומוזגים עליו את נוזלים. מכסים ושמים במקרר לפחות שעה.
כשמוכנים לבשל, מחממים את הטרייגר ל 190 מעלות וממתינים שהחום יעלה.
מוציאים את העוף מהמרינדה ומניחים על הרשת. מבשלים כ 40 דקות, מוסיפים את הלימון ליים והבצל הירוק ומבשלים עד שהעוף מוכן. לא לתת לטמפרטורה הפנימית של העוף לעלות מעל 80 מעלות, כדי שלא יתייבש.
להוציא מהטרייגר ולהניח בצלחת הגשה, לקשט עם סומסום
בתיאבון!