מתכון למעשנת בשר, קינוחים על האש – עוגיות זנגוויל רכות

קושי:

2/5

זמן הכנה:

15 דקות

זמן בישול במעשנה:

10 דקות

מס מנות:

8-12 סועדים

שבבי עץ לעישון:

פקאן

מצרכים

¾ 1 כוס קמח
½ כפית סודה לאפייה
½ כפית קינמון
1/4 כפית מלח
½ 1 כפיות זנגוויל טחון
¼ כפית ציפורן טחון
1/3 כוס סוכר חום
½ כוס + 4 כפות סוכר לבן
¾ כוס חמאה רכה
ביצה
¼ כוס מולסה (דבשה)

הוראות הכנה

מחממים את הטרייגר מראש לחום 165 מעלות וממתינים כ 15 דקות עם מכסה סגור שהחום יעלה.
מערבבים בקערה קמח, סודה לאפייה, מלח, זנגוויל, קינמון וציפורן.
מערבבים במיקסר את הסוכר החום עם ½ כוס סוכר לבן וחמאה עד שהתערובת אחידה ואוורירית. מוסיפים ביצה ומולסה ומערבבים במהירות בינונית עד לאחידות. מוסיפים את החומרים היבשים וממשיכים לערבב במהירות נמוכה עד לאחידות.
בעזרת הידיים מכינים כדורים קטנים מהבצק ומגלגלים אותם בתוך 4 כפות הסוכר הנותרות. מניחים את הכדורים בתבנית על נייר אפייה עם מעט רווח בין כדור לכדור. את התבנית מניחים על רשת הטרייגר וסוגרים את המכסה. אופים בערך 12 דקות עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בשוליים אבל עדיין רכות במרכז. מסירים מהטרייגר ונותנים להן להתקרר.
בתיאבון!!