מתכון למעשנה, שעועית ירוקה ובצלי שאלוט

קושי:

4/5

זמן הכנה:

10 דקות

זמן בישול במעשנה:

50 דקות

מס מנות:

10-12 מנות

שבבי עץ לעישון:

פקאן

מצרכים

1.5 ק"ג שעועית ירוקה
מלח גס
4 כפות שמן זית
500 גרם פטריות פרוסות
1/4 כוס בצל קצוץ
1/4 כוס קמח אורז
2 כוסות ציר עוף
1/2 כוס יין שרי לבישול
כוס חלב קוקוס
כוס פרמזן טבעוני
לקישוט ולבצלי שלוט קריספי:
כוס שקדים מולבנים פרוסים
4 כוסות שמן
8 בצלי שאלוט שלמים ללא הקליפה
1/2 כוס קמח אורז
1 כף מלח גס

הוראות הכנה

מדליקים את הטרייגר על חום של 230 מעלות.
חולטים את השעועית: מכינים קערה גדולה של מי קרח ובמקביל מרתיחים מים וכף מלח בסיר גדול, שמים חצי מכמות השעועית במים הרותחים ומבשלים בערך 2 דקות (לא לתת לשעועית להתבשל עד הסוף, אלא רק עד אל דנטה). מסננים ושמים מיד באמבטיית קרח. חוזרים על התהליך שנית עם החצי השני של כמות השעועית. לאחר מכן מניחים את השעועית על מגבת נקייה כדי שתספוג את המים.

מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית במחבת עמוקה, ומוסיפים את הבצל הקצוץ עם הפטריות. מוסיפים קצת מלח, מקפיצים כ 5 דקות עד להזהבה. מפזרים 1/4 כוס קמח אורז מעל לבצל והפטריות וממשיכים לבשל עוד 2 דקות תוך כדי ערבוב. חשוב לערבב היטב ולוודא שלא נוצרים גושים. מוסיפים את יין השרי ומבשלים תוך כדי ערבוב כדי לצמצם את הנוזלים. מוסיפים את הציר לאט תוך כדי ערבוב, ושוב מערבבים ומוודאים שלא נוצרים גושים. מבשלים 3 דקות נוספות ואז מוסיפים את חלב הקוקוס והפרמזן הטבעוני תוך כדי ערבוב. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
מוסיפים את השעועית לרוטב בתבנית, מפזרים שקדים פרוסים ושמים בטרייגר כחצי שעה, עד שהרוטב מבעבע והשקדים משחימים.

בזמן שהשעועית בטרייגר מחממים שמן בסיר גדול. מערבבים 1/2 כוס קמח אורז עם מלח בקערה קטנה. מוסיפים את בצלי השאלוט לקערה ומערבבים עד ששכבה דקה של קמח נדבקת על כל הבצל. מטגנים את הבצלים 30-60 שניות בשמן הרותח, מוציאים ומניחים על מגבת נייר נקייה לספיגה של השמן.
מוסיפים את הבצלים המטוגנים לשעועית ומגישים מיד.

בתיאבון!!