מתכון למעשנת בשר, קינוחים על האש – פאי תפוחים צלוי

קושי:

2/5

זמן הכנה:

20 דקות

זמן בישול במעשנה:

30 דקות

מס מנות:

4-6 סועדים

שבבי עץ לעישון:

תפוח

מצרכים

4-5 תפוחים חתוכים לפרוסות דקות
¼ כוס סוכר
כף קורנפלור
1/2 חב' בצק עלים מופשר
(אפשר גם להכין בסיס לפאי ממתכון ביתי)
1/4 כוס קונפיטורת אפרסקים

הוראות הכנה

​להדליק את הטרייגר על smoke ולהשאיר את המכסה פתוח ל- 4 דקות. לכוון את טמפרטורת הטרייגר ל-190 מעלות ולסגור את המכסה. להמתין 10-15 דקות כדי שהחום יעלה.

בקערה בינונית לערבב את התפוחים, הסוכר והקורנפלור והניח בצד.

לסדר את הבצק בתוך תבנית עגולה של פאי. בעזרת כף הפוכה, לשטח את קונפיטורת האפרסקים באופן אחיד על הבצק. לסדר את התפוחים מעל לקונפיטורה בשכבה אחידה, לקפל את הבצק מעט מעל למילוי.
להניח בתוך הטרייגר על הרשת, תבנית אלומיניום הפוכה. להניח על התבנית ההפוכה את תבנית הפאי. המשטח המוגבה יאפשר לפאי להאפות מבלי לשרוף את התחתית.
לאפות את הפאי בתוך הטרייגר למשך 30-40 דקות, או עד שהבצק מתחיל להשחים והמילוי מבעבע. להוציא את הפאי מהטרייגר ולהניח לו להתקרר כ- 10 דקות לפני ההגשה.

בתיאבון!