מתכון למעשנת בשר, דגים על האש – פורל על האש בניחוח הדר וריחן

קושי:

2/5

זמן הכנה:

10 דקות

זמן בישול במעשנה:

10 דקות

מס מנות:

4-6 סועדים

שבבי עץ לעישון:

אלמון

מצרכים

6 דגי פורל שלמים ונקיים
שמן זית
עלי ריחן טריים
2 לימונים פרוסים
תבלינים: אבקת בצל, שום גבישי, צ'ילי גרוס, פפריקה מתוקה, פלפל שחור גרוס, טימין, בזיליקום, אורגנו ומלח

הוראות הכנה

מדליקים את הטרייגר על smoke ומשאירים את המכסה פתוח ל- 4 דקות עד שהאש נדלקת. מכוונים את הטמפרטורה על חום גבוה וסוגרים את המכסה. ממתינים 10 דקות כדי שהחום יעלה.

מכינים תערובת מכל התבלינים ו3-5 כפות שמן זית. מצפים היטב את הדגים בתערובת התבלינים ומבחוץ ומבפנים.

מכניסים לתוך כל דג 2 ענפים של עלי ריחן ופרוסות לימון. קושרים את הדגים עם חוט קצבים, כדי שיהיו סגורים עד כמה שניתן. מניחים את הדגים בתוך הטרייגר ל 5 דקות על כל צד.

בתיאבון!!