מתכון למעשנת בשר, מתכון לעוף – עוף בעשבי תיבול

קושי:

2/5

זמן הכנה:

5 דקות

זמן בישול במעשנה:

40 דקות

מס מנות:

4-6 סועדים

שבבי עץ לעישון:

תפוח

מצרכים

4 ק"ג כרעיים
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
¼ כוס עלי בזיליקום
¼ כוס עלי נענע
2 שיני שום כתושים
¼ פית צ'ילי גרוס
מלח ופלפל לפי הטעם
מיץ מ 3 לימוני ליים
½ כוס + 2 כפות שמן זית
בצל אדום חתוך לשמיניות
¼ ק"ג גזרים רזים שטופים.
או גזרים רגילים פרוסים לאורך

הוראות הכנה

שמים בבלנדר את הכוסברה, פטרוזיליה, בזיליקום, נענע, שום, צ’ילי, מלח, פלפל, מיץ לימון ליים וחצי כוס שמן זית. מפעילים עד שמקבלים נוזל אחיד וחלק. שומרים בצד חלק מהתערובת בשביל ההגשה, ואת שאר הנוזל שופכים מעל לעוף, מעסים את העוף, מכסים ושמים במקרר לשעתיים-שלוש.

מדליקים את הטרייגר ומכוונים את הטמפרטורה ל-200 מעלות וממתינים 10-15 דקות עד שהטמפרטורה תעלה.
מוציאים את העוף מהמרינדה ומניחים על תבנית שטוחה. שמים את התבנית בתוך הטרייגר ל- 20 דקות.
בינתיים מערבבים בקערה את הגזר עם הבצל האדום ושמן הזית הנותר, ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים את הגזר והבצל לתוך התבנית של העוף וממשיכים לבשל כ 20 דקות נוספות, עד שהעוף מקבל צבע שחום, וגם הירקות מתחילים להשחים. העוף מוכן כאשר הטמפרטורה הפנימית בחלק הכי עבה של החזה מגיעה ל -73 מעלות. לא לתת לטמפרטורה הפנימית של הירך לעבור את ה 80 מעלות כדי שהעוף לא יתייבש. מוציאים ונותנים לעוף לנוח 10 דקות ומגישים עם הרוטב שנשאר בצד.

בתיאבון!!