מתכון למעשנת בשר, מתכוני בשר – חומוס עם שפונדרה מעושנת ומנגולד

קושי:

4/5

זמן הכנה:

30 דקות

זמן בישול במעשנה:

7 שעות

מס מנות:

8-12 סועדים

שבבי עץ לעישון:

היקורי

מצרכים

½ קילו חומוס
חצי כפית סודה לשתייה
1/2 ק"ג טחינה
מיץ לימון
4 שיני שום
מלח
1 ק"ג אסאדו
1/4 כוס שמן זית
בצל גדול קצוץ
5 שיני שום פרוסות
חבילה של עלי מנגולד
מלח ופלפל
כוס ציר/מים
כף לימון כבוש
¼ כפית כמון

הוראות הכנה

קודם מכינים את החומוס:

משרים ללילה את החומוס בהרבה מים וחצי כפית סודה לשתייה בתוך הסיר בו החומוס יתבשל.
מפרישים כוס גרגרים לא מבושלים אך מושרים לטובת תבשיל הבשר. (להכנת חומוס “נקי” אפשר לדלג על שלב זה).
מבשלים את החומוס תוך כדי ניקוי הקצף. כדאי לנסות להוציא כמה שיותר קליפות. דבר שיתרום למרקם חלק של החומוס. לאחר כשעה וחצי החומוס מתרכך רק אז להוסיף חצי כפית מלח. (באופן כללי אין כאן מידות מדויקות כי חומוס עושים לפי הטעם או לא עושים בכלל).
מסננים את החומוס ושומרים את המים בהם בושלו הגרגירים. מעבירים למעבד מזון את החומוס המבושל, כוס מי בישול, טחינה, מיץ מלימון אחד ואת השום. מפעילים את המעבד למשך 7-10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול (מוסיפים מלח או לימון או טחינה).

מכינים את הבשר עם המנגולד:

מדליקים את הטרייגר על smoke ומשאירים את המכסה פתוח ל- 4 דקות עד שהאש תדלק. סוגרים את המכסה, מעלים את הטמפרטורה ל 107 מעלות. מעשנים את האסאדו עד לריכוך מלא ועוד קצת. בערך 6-7 שעות. האסאדו יהיה מוכן כאשר מכניסים פרוב של מד חום לתוך הבשר והוא יוצא לצד השני בצורה חלקה, כמו חמאה.
מפרידים את החלק הלבן של עלי המנגולד מהירוק. את הלבן קוצצים לקוביות ואת החלק הירוק קוצצים לרצועות.
מטגנים את הבצל והשום בשמן זית בסיר רחב. מוסיפים את החלק הלבן של המנגולד ומטגנים יחד כ 5 דקות.
חותכים בנתיים את האסאדו לחתיכות לא קטנות ומוסיפים לסיר יחד עם גרגרי החומוס. מוסיפים כוס ציר/מים ומבשלים עד לריכוך החומוס. מוסיפים כף לימון כבוש ואת עלי המנגולד הירוקים ומבשלים יחד עוד כ-5 דקות

מרכיבים את המנה:

יוצקים חומוס לצלחת שטוחה בנדיבות. יוצקים מהתבשיל החם מעל ומזלפים שמן זית.
אפשר להוסיף חצאי ביצים חצי רכות (ביצים בטמפרטורת החדר שבושלו במים רותחים 5 דקות).

בתיאבון!!