מתכון למעשנת בשר, מתכוני בשר – שיפודי סטייק איירון

קושי:

2/5

זמן הכנה:

10 דקות

זמן בישול במעשנה:

10 דקות

מס מנות:

6-8 סועדים

שבבי עץ לעישון:

מסקיט

מצרכים

1 ק"ג איירון סטייק או ורד הצלע
1/3 כוס שמן
¼ כוס רוטב סויה
2 כפות סוכר
4 שיני שום כתוש
2 גבעולים של בצק ירוק
¼ כוס בוטנים קלויים
לקישוט- פרוסות לימון ליים
קרם בוטנים:
½ כוס חמאת בוטנים
2-3 כפות רוטב סויה
1-2 כפות סירופ מייפל
2-3 כפות מיץ לימון ליים
בערך ¼ כוס מים

הוראות הכנה

מכינים את המרינדה: מערבבים בקערה 1/3 כוס שמן עם ¼ כוס רוטב סויה, 2 כפות סוכר ו 4 שיני שום כתוש.
בעזרת סכין חותכים את הסטייק באלכסון למעויינים בגודל של כסנטימטר (הצורה הזו תיתן שטח פנים גדול לבשר, אך תשמור על עסיסיות בפנים). את המעויינים שמים בתוך המרינדה, מכסים ושמים במקרר כשעה.
בינתיים מכינים את קרם הבוטנים: מערבבים היטב (אפשר בבלנדר) ½ כוס חמאת בוטנים עם -3 כפות רוטב סויה, כף סירופ מייפל, 2 כפות מיץ לימון ליים. תוך כדי ערבוב מוסיפים בהדרגה את המים עד שמגיעים לרמת הסמיכות הרצויה. טועמים ומוסיפים מהסויה או המייפל לפי הטעם.
מחממים מראש את הטרייגר לחום 220 מעלות. מוציאים את הבשר מהמרינדה ומשחילים את החתיכות על שיפודים. שמים את השיפודים על רשת הטרייגר כ 3-4 דקות על כל צד.
מגישים עם קערה של קרם בוטנים. מפזרים בוטנים קלויים ופרוסות לימון ליים לקישוט.
בתיאבון!!