מתכון למעשנת בשר, תוספות לעל האש – נקניקיות איריות ופירה

קושי:

3/5

זמן הכנה:

20 דקות

זמן בישול במעשנה:

90 דקות

מס מנות:

4-6 סועדים

שבבי עץ לעישון:

מסקיט

מצרכים

1/2 כף שמן
8 נקניקיות מכל סוג
בצל פרוס דק
2 שיני שום כתושים
3 כפות קמח
2 כוסות ציר בקר
3/4 כוס בירה כהה
1 ק"ג תפוחי אדמה שטופים
8 שיני שום קטושים
4 כפות שמן
מלח ופלפל לפי הטעם
אופציונלי: 1/2 כוס קרם קוקוס
לקישוט: כף בצל ירוק קצוץ

הוראות הכנה

הדליקו את הטרייגר על smoke והשאירו את המכסה פתוח עד שהאש תדלק. סגרו את המכסה, כוונו את הטמפרטורה לחום גבוה והמתינו כ 10-15 דקות עד שהטמפרטורה תעלה.

​נעצו את תפוחי האדמה עם מזלג מכל הכיוונים והניחו בתוך תבנית.

הניחו את השום הכתוש בתוך נייר אלומיניום. הוסיפו לשום כף שמן זית וקפלו את הנייר מכל הכיוונים כדי שיהיה הדוק. הניחו את תבנית תפוחי האדמה ואת נייר האלומיניום עם השום בתוך הטרייגר. צלו את תפוחי האדמה עד שיתרככו, בערך 75 דקות. הסירו את תפוחי האדמה מהגריל והניחו בקערה גדולה. כסו את הקערה כדי לשמור על החום.

​הניחו מחבת יצוקה גדולה בתוך הטרייגר וסגרו את המכסה. המתינו 10 דקות כדי שהמחבת תתחמם. חממו 1/2 כף שמן בתוך המחבת, הוסיפו את הנקניקיות וסגרו את מכסה הטרייגר. בשלו 4-5 דקות על כל צד, עד שהנקניקיות יגיעו לחום פנימי של 65 מעלות (עוד כ 4-5 דקות). הסירו את הנקניקיות, הניחו בכלי וכסו כדי לשמור על החום.

​חממו 2 כפות שמן במחבת. הוסיפו למחבת את הבצל ו 2 כפות שום ובשלו עד להזהבה (בערך 4 דקות). הוסיפו קמח וערבבו. הוסיפו כוס ציר בקר ואת הבירה. ערבבו היטב והוסיפו את שאר ציר הבקר. ערבבו שוב עד לקבלת תערובת אחידה. סגרו את המכסה והמשיכו לבשל תוך כדי ערבוב כל כמה דקות, עד שהרוטב יצתמצם, אבל לא עד הסוף. שימו לב שהרוטב ימשיך להצתמצם גם לאחר הבישול, אז אל תצמצמו אותו יותר מידי.

​הוציאו את המחבת מהטרייגר, הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם, ערבבו וכסו כדי לשמור על החום.

​בחזרה לתפוחי האדמה: חצו את תפוחי האדמה וגרדו את הבשר לתוך מחבת נקיה בעזרת מזלג. הוציאו את השום מנייר הכסף והוסיפו לתפוחי האדמה. מעכו את תפוחי האדמה. הוסיפו את קרם הקוקוס לתפוחי האדמה תוך כדי ערבוב. תבלו במלח ופלפל לפי הטעם.

​הגישו את הנקניקיות עם הרבה רוטב ופירה. קשטו עם בצל ירוק.

​בתיאבון!!!