מתכון למעשנת בשר, מתכוני סלטים – קטשופ ביתי מעושן

קושי:

1/5

זמן הכנה:

5 דקות

זמן בישול במעשנה:

90 דקות

מס מנות:

8-12 סועדים

שבבי עץ לעישון:

היקורי

מצרכים

1 בצל מקולף וחתוך ל 4
3 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
800 גרם עגבניות מקולפות (אפשר מקופסאת שימורים)
2 כפות רסק עגבניות
¼ כוס חומץ תפוחים
2 כפות רוטב וורצ'סטר
1/8 כף ציפורן גרוסה
¼ כף פפריקה חריפה
4 כפות סוככר חום

הוראות הכנה

מחממים את הטרייגר מראש על 107 מעלות וממתינים כ 15 דקות עד שהחום יעלה.
שמים את הבצל, השום והעגבניות בתבנית, ומערבבים עם כף שמן זית. מכניסים את התבנית לטרייגר ומעשנים במשך כשעה. מוציאים את התבניות מהטרייגר ושמים בצד.
מחממים 2 כפות שמן זית במחבת על חום בינוני ומוסיפים את הבצל והשום המעושנים, ומבשלים במשך דקה. מוסיפים רסק עגבניות וממשיכים לבשל בערך עוד דקה. מוסיפים את העגבניות המעושנות, חומץ תפוחים ורוטב וורצ’סטר. מערבבים היטב.
מוסיפים את השום והפפריקה החריפה. מורידים את החום ומבשלים כעשרים דקות, עד שהנוזל נהיה מעט סמיך. מוסיפים סוכר חום ומערבבים.
מעבירים למעבד מזון ומפעילים עד לקבלת קטשופ אחיד וחלק. מצננים ומעבירים לקופסא לאחסון במקרר.
בתיאבון!!