מתכון למעשנת בשר, כנפיים בסגנון קוריאני

קושי:

3/5

זמן הכנה:

3 שעות

זמן בישול במעשנה:

60 דקות

מס מנות:

4 מנות

שבבי עץ לעישון:

דובדבן

מצרכים

למשרה:
4 ליטר מים
1/2 כוס מלח
1/2 כוס סוכר
1 לימון חצוי
1 ראש שום חצוי
4 ענפי טימין
10 גרגירי פלפל אנגלי
לעוף:
1/2 1 ק"ג כנפי עוף
2 כפות שמן זית
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
1/4 כוס בוטנים גרוסים
2 כפות שומשום
להגשה: כוסברה טרייה
להגשה: פרוסות לימון ליים
לרוטב:
1/2 כוס גוצ'וג'אנג- ממרח פלפלים קוריאני
1/4 כוס רוטב סויה
1/3 כוס דבש
2 כפות חומץ אורז יין
2 כפות מיץ לימון ליים סחוט
2 כפות שמן שומשום
1/4 כוס שמן זית
4 שיני שום כתוש
1 כף זנגוויל- טרי מקולף ומגורד

הוראות הכנה

שמים בסיר גדול את המים של המשרה עם מלח וסוכר. מרתיחים ומערבבים עד שהמלח והסוכר נמסים. מסירים מהאש, ומוסירים את שאר החומרים של המשרה. שמים בצד לצינון עד לטמפרטורת החדר.
מוסיפים את הכנפיים למשרה, אם יש צורך- מוסיפים מעל משקל כדי שהכנפיים יהיו מתחת לפני המים. שמים במקרר ל 2-4 שעות.
כשמוכנים לבשל, מדליקים את הטרייגר על חום של 190 מעלות, וממתינים כ 10-15 דקות עד שהחום בטרייגר עולה.
מסננים את הכנפיים, שוטפים במים נקיים ומייבשים עם נייר מגבת.
שמים את הכנפיים בקערה, מלפים מעל שמן זית ומערבבים עם הידיים.
שמים את הכנפיים בטרייגר עד לחום פנימי של 77 מעלות.
בינתיים מתחילים להכין את הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים של הרוטב בסיר, מרתיחים, מבשלים כמה דקות על אש קטנה ושמים בצד.
כשהכנפיים מוכנות מוציאים אותם לתוך קערה. מוזגים לקערה כ 2/3 מהרוטב. מוסיפים בצל ירוק, בוטנים ושומשום ומערבבים.
מסדרים על צלחת הגשה, מקשטים עם כוסברה ופרוסות לימון ליים ומוסיפים בצד קערית קטנה עם שאר הרוטב.
מגישים

בתיאבון!!