מתכון למעשנת בשר, מתכוני בשר – צלעות טלה עם רוטב מנגו
קושי
2
זמן הכנה
15 דקות
בישול במעשנה
10 דקות
מס מנות
2-4 סועדים
שבבי עץ לעישון
תפוח
מצרכים
2 כפות שמן זית
חצי כפית מלח גס
חצי כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות נענע טרייה קצוצה
מנגו אחד מקולף וחתוך לקוביות
3 שיני שום כתוש
כפית פלפל שחור גרוס
3 ענפים של כוסברה טרייה וקצוצה
1/2 פלפל חריף – להוציא את הגרעינים ולקצוץ
כף מלימון ליים סחוט כפית מלח
הוראות הכנה
אופציונלי- כדי לקבל צלעות בצורה שנראית כמו סוכריות על מקל, צריך לגרד את השומן ומעט הבשר מהעצמות ולהשאיר רק את החלק המרכזי את הבשר.
טוחנים את כל המצרכים של רוטב המנגו במעבד מזון ומפעילים בפולסים בערך 15 פעמים, או עד לקבלת הטקסטורה הרצויה. מניחים את הרוטב בצד.
מדליקים את הטרייגר על חום של 230 מעלות וממתינים 10-15 דקות עד שהחום עולה.
בזמן שהטרייגר מתחמם מטפטפים מעט שמן זית על הבשר ומעסים מכל הצדדים. מתבלים במלח ופלפל וממתינים 5-10 דקות בטמפרטורת החדר.
מניחים את צלעות הטלה על רשת הטרייגר, סוגרים את המכסה וצורבים כחמש דקות. הופכים וצורבים את הבשר 3 דקות נוספות, או עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל 55 מעלות.
מסירים מהאש וממתינים 5 דקות לפני הגשה.
בתיאבון!!