מתכון למעשנת בשר, מתכוני בשר – צלעות טלה עם רוטב מנגו

קושי:

2/5

זמן הכנה:

15 דקות

זמן בישול במעשנה:

10 דקות

מס מנות:

2-4 סועדים

שבבי עץ לעישון:

תפוח

מצרכים

6 צלעות טלה בעובי 2 ס"מ
2 כפות שמן זית
חצי כפית מלח גס
חצי כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות נענע טרייה קצוצה
מנגו אחד מקולף וחתוך לקוביות
3 שיני שום כתוש
כפית פלפל שחור גרוס
3 ענפים של כוסברה
טרייה וקצוצה
1/2 פלפל חריף - להוציא את הגרעינים ולקצוף
כף מלימון ליים סחוט כפית מלח

הוראות הכנה

אופציונלי- כדי לקבל צלעות בצורה שנראית כמו סוכריות על מקל, צריך לגרד את השומן ומעט הבשר מהעצמות ולהשאיר רק את החלק המרכזי את הבשר.
לטחון את כל המצרכים של רוטב המנגו במעבד מזון ולהפעיל בפולסים בערך 15 פעמים, או עד לקבלת הטקסטורה הרצויה. להניח את הרוטב בצד.

כשמוכנים להתחיל את הבישול- להדליק את הטרייגר על smoke ולהשאיר את המכסה פתוח ל- 4 דקות עד שהאש תדלק. לסגור את המכסה. לכוון את הטמפרטורה לחום גבוה ולהמתין 10-15 דקות עד שהחום יעלה והרשתות יתחממו.
בזמן שהטרייגר מתחמם לטפטף מעט שמן זית על הבשר ולעסות מכל הצדדים. לתבל במלח ופלפל ולהמתין 5-10 דקות בטמפרטורת החדר.

להניח את צלעות הטלה על רשת הטרייגר, לסגור את המכסה ולהמתין כחמש דקות. להפוך ולהמתין 3 דקות נוספות, או עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל 55 מעלות.
להסיר מהאש ולהמתין 10 דקות לפני הגשה.

בתיאבון!!