מצרכים
½ כוס שמן זית
¼ כוס בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
2 כפות חומץ בלסמי
כף עלי רוזמרין טרי
1 כף רוטב וורצ'סטר
פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה
מטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב במחבת קטנה. מוסיפים את השום וכף שמן זית. ממשיכים לערבב על אש בינונית עד שהבצל רך ושקוף, אך לא מושחם.
מעבירים את הבצל והשום למעבד מזון. מוסיפים את רוטב הסויה, החומץ, הרוזמרין, הוורצ'סטר והחרדל. מפעילים את המעבד. מוסיפים פלפל שחור לפי הטעם, תוך כדי הפעלת מעבד המזון, מוזגים לאט את שארית שמן הזית, ומממשיכים לעבד את הרוטב עד שהוא מקבל מרקם של קרם. אפשר להוסיף כף מים אם הרוטב יצא סמיך מידי. מניחים בצד.
מדליקים את הטרייגר על 230 מעלות וממתינים כ 10 דקות עד שהחום בטרייגר עולה.
בינתיים, מורחים שמן זית על צלעות הכבש משני הצדדים ותבלו במלח ופלפל. שמים בתוך הטרייגר שחומם מראש כ 4-6 דקות מכל צד, או עד למידת העשיה הרצויה. (בטמפרטורה הפנימית של 57 מעלות מידת העשיה תהיה מדיום-רייר).
מגישים עם רוטב בצד.
בתיאבון!