מתכון למעשנת בשר, מתכוני בשר – צלעות כבש ברוטב רוזמרין

קושי:

3/5

זמן הכנה:

15 דקות

זמן בישול במעשנה:

12 דקות

מס מנות:

6-8 סועדים

שבבי עץ לעישון:

תפוח

מצרכים

צלעות כבש
½ כוס שמן זית
¼ כוס בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
2 כפות רוטב סויה
2 כפות חומץ בלסמי
כף עלי רוזמרין טרי
כף עלי חרדל דיז'ון
1 כף רוטב וורצ'סטר
פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

מטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב במחבת קטנה. מוסיפים את השום וכף שמן זית. ממשיכים לערבב על אש בינונית עד שהבצל רך ושקוף, אך לא מושחם.
מעבירים את הבצל והשום למעבד מזון. מוסיפים את רוטב הסויה, החומץ, הרוזמרין, הוורצ’סטר והחרדל. מפעילים את המעבד. מוסיפים פלפל שחור לפי הטעם, תוך כדי הפעלת מעבד המזון, מוזגים לאט את שארית שמן הזית, ומממשיכים לעבד את הרוטב עד שהוא מקבל מרקם של קרם. אפשר להוסיף כף מים אם הרוטב יצא סמיך מידי. מניחים בצד.

מדליקים את הטרייגר על smoke ומשאירים את המכסה פתוח ל- 4 דקות עד שהאש נדלקת. מכוונים את הטמפרטורה לחום גבוה. סוגרים את המכסה והמתינו 10 דקות עד שהחום בתוך הטרייגר עולה.
בינתיים, מורחים שמן זית על צלעות הכבש משני הצדדים ותבלו במלח ופלפל. שמים בתוך הטרייגר שחומם מראש כ 4-6 דקות מכל צד, או עד למידת העשיה הרצויה. (בטמפרטורה הפנימית של 57 מעלות מידת העשיה תהיה מדיום-רייר).
מגישים עם רוטב בצד.

בתיאבון!