מתכון למעשנת בשר, מתכוני בשר – נקניקיות טלה מעושנות

קושי:

3/5

זמן הכנה:

60 דקות

זמן בישול במעשנה:

75 דקות

מס מנות:

4-6 סועדים

שבבי עץ לעישון:

דובדבן

מצרכים

1 ק"ג כתף טלה
מעי טלה שטוף ונקי באורך 150 ס"מ
1 כף שום כתוש
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה
1 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות שומר טחון
1 כף כוסברה קצוצה
1 כף פטרוזיליה קצוצה
2 כפיות מלח

הוראות הכנה

טוחנים את כתף הטלה במתחנה ביתית. בקערה גדולה מערבבים את התבלינים עם בשר הטלה הטחון, מכססים ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות. זה חשוב שהבשר יהיה קר והשומן נוקשה כדי לתת לנקניקיות טקסטורה טובה.
מנקים היטב את המטחנה ומחברים אליה את הקונוס למילוי נקניקיות. מחברים את המעי לקונוס, “מלבישים” ומכווצים אותו כמו גרב ארוכה עם עודף קטן שבולט מעבר לקצה הקונוס. אפשר לחתוך את המעי לכמה חתיכות לצורך נוחות עבודה.
כאשר המערבל מורכב ומוכן לעבודה מוציאים את הבשר מהמקרר. מפעילים את המטחנה ודוחסים את הבשר הטחון לתוך המטחנה. עם היד השנייה אוחזים בעדינות בקצה המעי הבולט.
מוודאים שהמעי משתחרר מהקונוס בקצב הנכון כדי שלא ייווצרו כיסי אוויר או אזורים דחוסים במעי. כל 12-15 ס”מ מסובבים את המעי כדי להפריד בין הנקניקיות. מחוררים רווחים קטנים לאורך הנקניקיות בעזרת סכין כדי לאפשר לאדים לצאת בזמן הבישול.

מסדרים את הנקניקיות בתבנית ומחזירים למקרר.
מדליקים את הטרייגר על smoke ומשאירים את המכסה פתוח ל- 4 דקות עד שהאש נדלקת. מכוונים את הטמפרטורה ל 107 מעלות וסוגרים את המכסה. מניחים את הנקניקיות ישירות על הגריל, סוגרים את המכסה, ומעשנים אותם לשעה אחת.
מסירים את הנקניקיות מהטרייגר, מכוונים לחום הכי גבוה וממתינים 10-15 דקות כדי שהטמפ’ תעלה.
מחזירים את הנקניקיות לטרייגר וצולים אותם ל 5 דקות על כל צד.

בתיאבון!