מתכון למעשנת בשר, מתכוני בשר – כתף טלה בטאקו

קושי:

2/5

זמן הכנה:

20 דקות

זמן בישול במעשנה:

4 שעות

מס מנות:

4-6 סועדים

שבבי עץ לעישון:

עצי חורש

מצרכים

1.5 ק"ג כתף טלה בלי העצם
¼ כף זרעי כמון
1/4 כף זרעי כוסברה
1/4 כף זרעי דלעת
כף אורגנו טרי קצוץ
2 פלפל אדום חריף
כף פפריקה מעושנת
כף מיץ לימון ליים סחוט
3 שיני שום
¼ כוס שמן זית
מלח גס

הוראות הכנה

לטחון את הזרעים במטחנה.
להשים את הפלפל החריף בקערה, לכסות במים, ולהכניס למיקרוגל על חום גבוהה לשתי דקות. לצנן. להעביר את הפלפל החריף הרך ושתי כפות מים למעבד מזון ולהפעיל. להוסיף את הזרעים הטחונים, התבלינים, השום, המיץ, 2 כפות שמן זית וכפית מלח, ולהפעיל שוב את מעבד המזון עד לקבלת רוטב מרקם אחיד.

להניח את בשר הטלה בתבנית בינונית ולמרוח עליו חצי כוס רוטב. לכסות ולהמתין שעתיים עד 12 שעות בטמפרטורת החדר.
כשמוכנים להתחיל את הבישול- להדליק את הטרייגר על smoke ולהשאיר את המכסה פתוח עד שהאש תדלק. לכוון את הטמפרטורה על 160 מעלות, לסגור את המכסה ולהמתין 10-15 דקות עד שהטמפרטורה תעלה.

להוסיף 1/2 כוס מים לתבנית ולכסות בנייר אלומיניום- אבל לא להדק. לבשל את הטלה כשעתיים וחצי, מידי פעם להוסיף עוד קצת מים לתבנית.
להסיר את הנייר ולבשל עוד כשעתיים, עד שהבשר נהיה חום ורך. תוך כדי הבישול מידי פעם להרטיב את הבשר עם הנוזלים בעזרת כף.
להסיר מהטרייגר ולהמתין כעשרים דקות. לאחר צינון קל לפרק ולפורר את הבשר לחוטים, ולהחזיר לתבנית כדי שישב קצת בתוך הנוזלים.

להגיש על טורטיות, עם מיץ לימון ליים, מלח גס, צנונים וכוסברה.

בתאבון!!!