מתכון למעשנת בשר – עוף בבירה, לימון ורוזמרין

קושי:

1/5

זמן הכנה:

5 דקות

זמן בישול במעשנה:

60 דקות

מס מנות:

4-6 סועדים

שבבי עץ לעישון:

אלון

מצרכים

עוף שלם
מיץ סחוט מלימון אחד
כף מלח גס
פלפל שחור גרוס
רוזמרין קצוץ טרי
פחית בירה מסוג שאוהבים

הוראות הכנה

מחממים מראש את הטרייגר לחום 220 מעלות עם מכסה סגור.
מורחים את מיץ הלימון על העוף, וגם בחלקו הפנימי. בקערה קטנה מערבבים את המלח, הפלפל והרוזמרין. מפזרים את התערובת על כל העוף, מבפנים ומבחוץ.
פותחים את פחית הבירה ושותים בערך חצי ממנו. בשלב זה אפשר לשפוך את שאר הבירה לתוך כיסא כבוד לעוף. מושיבים את העוף על כסא הכבוד (ואם אין לכם, אז אפשר פשוט להושיב אותו על פחית הבירה. מניחים את העוף כאשר הוא עומד על כסא הכבוד ישירות על רשת הטרייגר, ומבשלים עד שהטמפרטורה הפנימית בחזה מגיעה ל 72 מעלות.
בתיאבון!