מתכון ללימונדה מעושנת
קושי
1
זמן הכנה
5 דקות
בישול במעשנה
10 דקות
מס מנות
6 מנות
שבבי עץ לעישון
תפוח
מצרכים
1/2 כוס סוכר דמררה
3 כוסות סירופ פשוט מוכן מראש (מתכון בהמשך)
3 כוסות מים
1 כוס וודקה (אופציונלי)
פרוסות לימון לקישוט
הוראות הכנה
אז קודם כל, צריך להכין סירופ פשוט. אפשר להכין כמות גדולה, ולשמור בצנצנת במקרר עד 4 שבועות:
מוזגים לתוך סיר מים וסוכר ביחס של 1:1. זאת אומרת שעל כל כוס מים מוסיפים כוס סוכר. (בשביל המתכון הזה כדאי להכין 4 כוסות מים, ו 4 כוסות סוכר- לפחות).
מרתיחים תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס. המים צריכים להגיע לחום של כ 115 מעלות. כשהסוכר נמס, מסירים מהאש ושמים בצד עד לצינון. והנה לכם סירופ פשוט. בסיס שיעבוד מצוין עם כל קוקטייל.
ועכשיו להכנת המשקה:
מדליקים את הטרייגר על חום של 260 מעלות, וממתינים עד שהחום יעלה.
טובלים את הצד החתוך של חצאי הלימון בתוך הסוכר, ושמים אותם בטרייגר- הצד החתוך כלפי מטה, עד שהסוכר מתקרמל- כ 5-10 דקות.
חוזרים על אותן הפעולות עם פרוסות הלימון לקישוט.
מוציאים את הלימונים מהטרייגר, סוחטים אותם, ומסננים לתוך כד.
מוסיפים לכד סירופ פשוט ומים לפי הטעם- עד שמגיעים לרמת המתיקות הרצויה.
מוזגים לכוסות, מוסיפים קרח, מקשטים עם פרוסות לימון ומגישים.
לרוויה!!