מצרכים
1/4 כוס מולסה
3 כפות רוטב סויה
2 כפות חומץ אורז
1 כף זנגוויל טרי מקולף וקצוץ
2 כפיות אבקת צ'ילי
1 כף שמן זית
1 ק"ג פיקניאה
(שפיץ שך)
הוראות הכנה
מערבבים בקערה גדולה את הסוכר, המולסה, רוטב הסויה, החומץ, השום, הזנגוויל, אבקת הצ'ילי, שמן הזית והפלפל. ממשיכים לערבב עד שהסוכר נמס. מניחים את הבשר במרינדה והופכים אותו עד שהוא כולו מכוסה בשכבת מרינדה. מכסים את הקערה, ממתינים שעה- שעתיים, ומידי פעם הופכים שוב את הבשר.
מדליקים את הטרייגר על 75 מעלות. מניחים את הבשר על הרשת (לשמור את שארית המרינדה), ומעשנים לשעה אחת.
מורידים את הבשר מהטרייגר ומחזירים אותו לקערה של המרינדה. מעלים את הטמפרטורה ל 200 מעלות. ממתינים 10 דקות כדי שהחום יעלה.
מוציאים שוב את הבשר מהמרינדה ומחזירים לטרייגר. צולים עד שהחום הפנימי מגיע ל 55 מעלות, בערך 5 דקות על כל צד, תלוי בעובי הנתח.
מסירים סופית את הבשר מהטרייגר ומחכים 10 דקות לפני פריסה.
מעבירים את כל הנוזלים מהמרינדה והנוזלים שיוצאים מהבשר לתוך סיר קטן ומרתיחים. מגישים את המרינדה כרוטב לסטייק.
בתיאבון!