מצרכים
½ כוס סוכר חום
½ כוס סוכר לבן
כף קינמון
כפית מלח
½ ק"ג פקאן
חלבון ביצה
כפית מים
כף חמאה
2 כוסות שוקולד צ'יפס חלב
10 משמלו גדולים חצויים
ביסקוויטים
הוראות הכנה
מחממים מראש את הטרייגר לחום 150 מעלות עם מכסה סגור. מערבבים בקערה את הסוכר החום והסוכר הלבן, קינמון, מלח ופפריקה חריפה. בקערה אחרת מקציפים את החלבון של הביצה עם המים במשך 5 דקות. שמים את הפקאן בקערה של תערובת הסוכר ומערבבים. מוסיפים את הביצה המוקצפת ומערבבים היטב בעזרת הידיים. מפזרים את הפקאן בשכבה אחידה בתבנית שטוחה ושמים בטרייגר כ 30-35 דקות. מידי פעם לערבב.
מוציאים את הפקאן מהטרייגר ואם יש צורך אז נעזרים בסכין כדי להפריד את הפקאן שנדבקו אחד לשני.
מכינים את מתבל המרשמלו והשוקולד: מניחים מחבת מיציקת ברזל בתוך הטרייגר, ומעלים את הטמפרטורה של הטרייגר לחום 230 מעלות (ואם אפשר אז יותר) וממתינים בערך 10 דקות עם מכסה סגור שהטמפרטורה תעלה. שמים קובית חמאה בתוך המחבת ונותנים לה להנמס ולשמן את כל המחבת. מוסיפים את השוקולד צ'יפס למחבת בשכבה אחידה ומעלים שמים את המשמלו. מבשלים 7-10 דקות עד שהשוקולד נמס והמרשמלו מקבל צבע חום בהיר. מוציאים מהטרייגר, מפזרים את הפקאן מעל למרשמלו, ומגישים את המתבל עם בסקוויטים
בתיאבון!