מתכון למעשנת בשר, מתכון לקציצות בשר וקבב – קבבים ליום העצמאות

קושי:

2/5

זמן הכנה:

20 דקות

זמן בישול במעשנה:

30 דקות

מס מנות:

4-8 סועדים

שבבי עץ לעישון:

דובדבן

מצרכים

1.5 קילו בשר טחון של כבש או בקר
2/3 כוס בצל קצוץ דק
5 שיני שום כתוש
2 כפות נענע טרייה קצוצה
כף כומין
כף פפריקה
עלי כוסברה לקישוט
2 כפות כוסברה
1/2 כפית קינמון
כף מלח

הוראות הכנה

מערבבים היטב את כל הרכיבים בתוך קערה. בעזרת ידיים רטובות מכינים קציצות בערך בקוטר 5 ס”מ. מסדרים את הקציצות על שיפודים ומפסלים את הקציצות לצורה של סיגרים עבים. מניחים בתבנית, מכסים ושומרים במקרר לפחות 30 דקות (אפשר גם כל הלילה).

מחממים מראש את הטרייגר לחום של 190 מעלות. מניחים את הקבבים על הרשת ל 25-30 דקות. תוך כדי הבישול מסובבים את הקבבים פעם אחת. הקבבים יהיו מוכנים כאשר הטמפרטורה הפנימית תגיע ל 71 מעלות.

​מניחים על צלחת הגשה ומפזרים מעל עלי כוסברה טריים. כדאי להגיש עם פיתה וטחינה. אם באמת מתחשק לכם להתפנק, חממו את הפיתה בתוך הטרייגר בדיוק לפני ההגשה.

בתיאבון!!!