מתכון למעשנה, מרק פטריות מעושן וחורפי

קושי:

2/5

זמן הכנה:

20 דקות

זמן בישול במעשנה:

60 דקות

מס מנות:

6 מנות

שבבי עץ לעישון:

היקורי

מצרכים

700 גרם פטריות
2 פטריות פורטובלו
1 בצל יבש פרוס
3 פרוסות לחם
6 כוסות ציר ירקות
או לחלופין - 6 כוסות מים ו 3 כפות אבקת מרק בטעם עוף/פטריות/ירקות
3 שיני שום כתושות
2 כפיות טימין טרי קצוץ
1 כפית רוטב וורצ'סטר
1 כוס שמנת מתוקה
2 כפות יין שרי - אופציונלי
פטרוזיליה טריה
עירית טריה

הוראות הכנה

מדליקים את הטרייגר על חום של 80 מעלות.
שוטפים וחותכים את כל הפטריות ומסדרים אותם עם הבצל על תבנית שטוחה.
מכניסים את התבנית לתוך הטרייגר. ליד התבנית, על הרשת, מניחים 3 פרוסות לחם.
מעשנים את הפטריות והלחם במשך 30 דקות.
מוציאים את הלחם מהטרייגר, חותכים לחתיכות קטנות יותר, ושמים בצד.
מעלים את החום של הטרייגר ל 230 מעלות, וצולים את הפטריות עוד כ 20 דקות, עד שהן מתרככות, ונוזל מתחיל לצאת מהן.
בינתיים מרתיחים בסיר את הציר (או מים חמים עם אבקת מרק).
מוסיפים שום וטימין.
מנמיכים את האש ומוסיפים את הפטריות, הבצל, הלחם, ורוטב וורצ'סטר.
מבשלים את המרק כ 15 דקות.
מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים.
טוחנים את המרק בעזרת מוט טחינה (או בבלנדר)
מוסיפים שרי.
ומגישים-
בתוך כל קערה מקשטים עם פטרוזיליה ועירית.

בתיאבון!!