מתכון למעשנת בשר, מתכון לקציצות בשר וקבב – המבורגר אוקלוהומה

קושי:

1/5

זמן הכנה:

10 דקות

זמן בישול במעשנה:

15 דקות

מס מנות:

4 סועדים

שבבי עץ לעישון:

היקורי

מצרכים

1/2 ק"ג בשר בקר טחון
כפית מלח
2 בצלים פרוסים דק
4 לחמניות המבורגר

הוראות הכנה

טיפ: כדאי לבקש מהקצב להכניס שומן כבש לבשר הטחון

​מערבבים את הבשר, המלח והפלפל בקערה בינונית בעזרת הידיים. אפשר להוסיף בשלב הזה גם כוסברה קצוצה או תבלינים אחרים לפי הטעם. מכינים 4 קציצות שטוחות והדוקות.

​מדליקים את הטרייגר על smoke ומשאירים את המכסה פתוח עד שהאש תדלק. מכניסים לטרייגר משטח צלייה מברזל יצוק וסוגרים את המכסה. מכוונים את הטמפרטורה ל High וממתינים כ 10-15 דקות עד שהטמפרטורה תעלה.

​מורחים שמן זית על משטח הצלייה ומניחים שם את הקציצות. מועכים אותם בעזרת מרית עד שהן נהיות שטוחות לחלוטין. מניחים כרבע מכמות הבצל מעל כל קציצה ומועכים שוב, כדי שהבצל יכנס מעט לתוך הבשר. מבשלים כמה דקות על כל צד, עד שהבשר משחים והבצל מתחיל להתרכך.

​מסירים את הקציצות עם הבצל מהטרייגר ומניחים בתוך הלחמניות. מוסיפים רטבים לפי הטעם.

​בתיאבון!!!