מתכון למעשנת בשר, מתכוני סלטים – זיתים מעושנים

קושי:

1/5

זמן הכנה:

10 דקות

זמן בישול במעשנה:

20 דקות

מס מנות:

4-6 סועדים

שבבי עץ לעישון:

דובדבן

מצרכים

1/5 ק"ג תערובת זיתים
ליטר שמן זית
רצועות גרידה של תפוז אחד
רצועות גרידה של לימון אחד
1/2 כפית צ'ילי
1/2 כפית זרעי שומר
3 עלי דפנה
4 עלי טימין
4 עלי רוזמרין

הוראות הכנה

להדליק את הטרייגר על smoke ולהשאיר את המכסה פתוח ל- 4 דקות עד שהאש תדלק.
להניח את הזיתים בתבנית בתוך הטרייגר ולעשן במשך 20-30 דקות, או עד שנוצר טעם של עשן (לטעום אחד). להסיר מהטרייגר כאשר מתקבל טעם העשן במידה הרצויה, ולהניח לצינון.
לערבב את הזיתים עם שאר המצרכים ולאחסן בקופסא שיש לה מכסה שניתן לאיטום. חשוב לוודא שהשמן מכסה את הזיתים. לאכול בתוך נישנוש או לקחת לפיקניק.

בתאבון!!!