מתכון למעשנת, מתכוני סלטים – זיתים מעושנים

קושי:

1/5

זמן הכנה:

10 דקות

זמן בישול במעשנה:

20 דקות

מס מנות:

4-6 סועדים

שבבי עץ לעישון:

דובדבן

מצרכים

1/5 ק"ג תערובת זיתים
ליטר שמן זית
רצועות גרידה של תפוז אחד
רצועות גרידה של לימון אחד
1/2 כפית צ'ילי
1/2 כפית זרעי שומר
3 עלי דפנה
4 עלי טימין
4 עלי רוזמרין

הוראות הכנה

מדליקים את הטרייגר על חום של 75 מעלות.
מניחים את הזיתים בתבנית בתוך הטרייגר ומעשנים במשך 20-30 דקות, או עד שנוצר טעם של עשן (לטעום אחד). מסירים מהטרייגר כאשר מתקבל טעם העשן במידה הרצויה, ומניחים לצינון.
מערבבים את הזיתים עם שאר המצרכים ומאחסנים בקופסא שיש לה מכסה שניתן לאיטום. חשוב לוודא שהשמן מכסה את הזיתים. אפשר להגיש כנישנוש או לקחת לפיקניק.

בתאבון!!!