מתכון למעשנת בשר, קינוחים על האש – קוקטייל פלומה מעושן

קושי:

1/5

זמן הכנה:

5 דקות

זמן בישול במעשנה:

10 דקות

מס מנות:

סועד אחד

שבבי עץ לעישון:

מסקיט

מצרכים

60 מ"ל טקילה
30 מ"ל סודה
20 מ"ל מיץ אשכוליות
15 מ"ל סירופ פשוט
2 כפות מלח גס מעושן
אשכולית אחת פרוסה

הוראות הכנה

נתחיל במלח הגס המעושן. נכון להיום עדיין אין אפשרות לקנות בארץ, אבל אפשר להכין:

מדליקים את הטרייגר על smoke והשאירו את המכסה פתוח לכמה דקות עד שהאש תדלק. מפזרים את מלח גס בשכבה אחידה בתוך תבנית גדולה ומעשנים בתוך הטרייגר ל 24 שעות. מערבבים את המלח בערך כל 8 שעות. לאחר העישון מניחים למלח להתקרר ומאחסנים בכלי בגודל מתאים. אפשר לעשן כמות גדולה של מלח ולשמור אותו בכלי אטום לשימושים נוספים.

​לגבי הסירופ הפשוט. אם אין לכם אפשרות לקנות אז אפשר להכין כך:

מ​רתיחים בסיר מים וסוכר ביחס של 1:1. ממשיכים לחמם על אש קטנה תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס לחלוטין. לקרר.

​ועכשיו סופסוף למתכון קוקטייל הפלומה המעושן:

מחממים את הטרייגר מראש לחום גבוה. מכניסים את פרוסות האשכולית לתוך הטרייגר ומבשלים 10 דקות עד שישחימו קלות.

​מכינים את הכוסות של הקוקטייל: שמים את המלח המעושן בתוך תבנית שטוחה. מרטיבים את שפת הכוסות בעזרת אחד מפלחי האשכולית ותובלים את החלק הרטוב בתוך המלח הגס כדי שידבק.

מוסיפים את כל הרכיבים חוץ מפרוסות האשכולית לתוך כד מלא קרח ומערבבים היטב. מוזגים את השתייה לתוך הכוסות ומקשטים עם פרוסות האשכולית.

לרוויה!!!