מצרכים
קילו עגבניות עייפות
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שום כתוש
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שום כתוש
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 כוס שמן זית
אופציונלי: כוס זיתים
1/2 כוס שמן זית
אופציונלי: כוס זיתים
פלפל חריף לפי הטעם
1/2 קילו פסטה מוכנה
1/2 קילו פסטה מוכנה
הוראות הכנה
מדליקים את הטרייגר על smoke ומשאירים את המכסה פתוח עד שהאש תדלק. סוגרים את המכסה, מכוונים את הטמפרטורה לחום הכי גבוה וממתינים כ 10-15 דקות עד שהטמפרטורה תעלה.
שוטפים את העגבניות וחותכים אותם לחצאים. מניחים אותם בתבנית אפייה כאשר הצד הפרוס כלפי מעלה. מפזרו עליהן פטרוזיליה, שום, מלח ופלפל ומזגגים אותן עם 1/4 כוס שמן זית.
מניחים את התבנית בתוך הטרייגר ואופים במשך שעה וחצי. העגבניות יתכווצו והעור יהיה מקומט ומעט מושחם.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות הבישול, מסננים ומוסיפים לרוטב הפסטה. מוסיפים את שארית שמן הזית והזיתים. מערבבים ומגישים.
בתיאבון!!!