מתכון למעשנת בשר, תוספות לעל האש – רוטב פסטה פיקנטי

קושי:

2/5

זמן הכנה:

20 דקות

זמן בישול במעשנה:

90 דקות

מס מנות:

4-6 סועדים

שבבי עץ לעישון:

אלמון

מצרכים

קילו עגבניות עייפות
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שום כתוש
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 כוס שמן זית
אופציונלי: כוס זיתים
פלפל חריף לפי הטעם
1/2 קילו פסטה מוכנה

הוראות הכנה

מדליקים את הטרייגר על smoke ומשאירים את המכסה פתוח עד שהאש תדלק. סוגרים את המכסה, מכוונים את הטמפרטורה לחום הכי גבוה וממתינים כ 10-15 דקות עד שהטמפרטורה תעלה.

​שוטפים את העגבניות וחותכים אותם לחצאים. מניחים אותם בתבנית אפייה כאשר הצד הפרוס כלפי מעלה. מפזרו עליהן פטרוזיליה, שום, מלח ופלפל ומזגגים אותן עם 1/4 כוס שמן זית.

​מניחים את התבנית בתוך הטרייגר ואופים במשך שעה וחצי. העגבניות יתכווצו והעור יהיה מקומט ומעט מושחם.

מ​בשלים את הפסטה לפי הוראות הבישול, מסננים ומוסיפים לרוטב הפסטה. ​מוסיפים את שארית שמן הזית והזיתים. מערבבים ומגישים.

​בתיאבון!!!