מתכון למעשנת בשר – סנדוויץ’ קורנביף מעושן

קושי:

4/5

זמן הכנה:

45 דקות

זמן בישול במעשנה:

10 שעות

מס מנות:

10 מנות

שבבי עץ לעישון:

היקורי

מצרכים

נתח בריסקט 4-5 ק"ג

למשרה:
4 ליטר מים
1.5 כפיות פלפל ורוד
1.5 כפיות זרעי חרדל
4 עלי דפנה
1 כף ציפורן
1 כף צ'ילי גרוס
2 מקלות קינמון
3 כפות זרעי שומר
3 כפות פלפל אנגלי
0.5 כף מלח ניטריט (אופציונלי)
1 כוס סוכר חום
1.5 כוסות מלח גס
ראב:
2/3 כוס סוכר חום
2/3 כוס מלח גס
2/3 גוס פלפל שחור גרוס
1 כף גרגירי ערער טחונים
1/2 1 כף צ'ילי גרוס
להגשה:
כיכר לחם
עלי חסה
בצל אדום פרוס דק
רוטב אלף האיים (או מטבל אחר שאוהבים)

הוראות הכנה

תכננו מראש!!! קורנביף צריך להשרות לפחות שלושה ימים.

להכנת המשרה- מרתיחים 3 ליטר מים עם מלח וסוכר. מערבבים עד שהמלח והסוכר נמסים לחלוטין ומסירים מהאש. מוסיפים את שאר הרכיבים של המשרה ומניחים בצד לצינון עד לטמפרטורת החדר.
מקצבים את הבריסקט: הוראות לקיצוב הבריסקט ניתן לראות בסדנת הלייב.
שמים את הבריסקט בקופסאת אחסון או סיר. מוזגים את המשרה, מכסים, ושמים במקרר לפחות 3 ימים.
מוציאים את הבריסקט מהמשרה, שוטפים במים, מנגבים בנייר מגבת ומפזרים עליו את הראב.
מדליקים את הטרייגר על חום של 85 מעלות. אם יש לכם אופציה- לחצו על כפתור סופר-סמוק.
מעשנים את הבשר בתוך הטרייגר ל 3 שעות.
מעלים את החום ל 105 מעלות כ 5 שעות, עד לטמפרטורה פנימית של סביב 70 מעלות.
עוטפים בנייר קצבים ועוד שכבה של נייר כסף ומחזירים לטרייגר.
מוציאים את הבשר בטמפרטורה פנימית של כ 92 מעלות, כאשר הבשר רך.
מניחים בצד חצי שעה למנוחה.
שמים את הבשר במקרר ללילה.
בבוקר פורסים פרוסות דקות מאוד נגד כיוון הסיבים.
מרכיבים את הסנדוויץ’ עם פרוסות לחם, חסה, בצל סגול ורוטב אלף האיים.

בתיאבון!!