מתכון למעשנת בשר, מתכוני בשר – סטייק בפלפל אנגלי ורוטב פטריות

קושי:

3/5

זמן הכנה:

80 דקות

זמן בישול במעשנה:

90 דקות

מס מנות:

4-6 סועדים

שבבי עץ לעישון:

היקורי

מצרכים

4 נתחים עבים של פילה
½ כוס חרדל דיז'ון
2 שיני שום כתושים
2 כפות בורבון, או קפה שחור חזק
כף רוטב וורצ'סטר
מלח גס
פלפל שחור גרוס או פלפל אנגלי גרוס
כף שמן זית
סלסת פטריות פרוסות דק
½ כוס יין לבן
½ כוס ציר עוף
½ כוס קרם קוקוס
מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

מערבבים בקערה קטנה את החרדל עם שום כתוש, רוטב וורצ’סטר ובורבון.
שמים את נתחי הפילה מעל ניילון נצמד, מוזגים מעליהם את הרוטב ועוטפים אותם בניילון הנצמד. נותנים להם לשבת כך ברוטב בטמפרטורת החדר במשך כשעה. לאחר שעה מוציאים אותם מהניילון, מתבלים בפלפל אנגלי גרוס ובמלח ומעסים את הנתחים.
מכוונים את הטרייגר לחום של 80 מעלות ומחכים כ 15 דקות עד שהטמפרטורה תעלה. אפשר להשתמש בסופר סמוק. מסדרים את הנתחים על הרשת ומעשנים אותם כ 60 דקות.
מסירים את הסטייקים מהטרייגר ומעלים את הטמפרטורה לחום גבוה. ממתינים כ 15 דקות עד שהחום יעלה והרשתות יתחממו. לאחר שהטרייגר התחמם מחזירים את הנתחים לרשת ומבשלים עד שהחום הפנימי מגיע ל 54 מעלות. הזמן שייקח לטמפרטורה הפנימית לעלות תלוי בעובי הסטייק. מאוד חשוב שלא לתת לטמפרטורה לעלות יותר מידי בכדי שלא לייבש את הסטייק.
בינתיים מכינים רוטב פטריות: מחממים שמן זית במחבת גדולה בחום נמוך. מוסיפים בצל ומטגנים תוך כדי ערבוב מידי פעם. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עד שהצבע של הבצל נהיה חום זהב וגם הפטריות משחימות. מוסיפים שום וממשיכים לערבב. לאחר כדקה מוסיפים את היין וציר העוף ומביאים לרתיחה. מורידים את החום וממשיכים לבשל כ 5-7 דקות. מוסיפים את קרם הקוקוס ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים ומסירים מהאש.
מורידים את הסטייקים מהאש ונותנים להם לנוח כמה דקות.
מגישים עם הרוטב.
בתיאבון!!