מתכון למעשנת בשר, מתכוני בשר – ג’רקי בקר מעושן ומפולפל

קושי:

2/5

זמן הכנה:

10 דקות

זמן בישול במעשנה:

4 שעות

מס מנות:

4-6 סועדים

שבבי עץ לעישון:

היקורי

מצרכים

פחית או בקבוק בירה כהה
כוס רוטב סויה
1/4 כוס רוטב וורצ'סטר
3 כפות סוכר חום
כף מלח כבישה
1/2 כפית שום גבישי
3-4 כפות פלפל שחור גרוס
1 ק"ג בשר:
אפשר להשתמש בסירלויין, פלאנק, ירכה או נתח אחר עם מעט שומן

הוראות הכנה

*שימו לב- המתכון הזה דורש מרינדה לילה שלם. תכננו את זמנכם מראש.
מסירים את עודפי השומן ורקמות החיבור בעזרת סכין חדה. פורסים את הבשר לרוחב הסיבים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ (יותר קל לבצע כאשר הבשר קפוא חלקית).

מערבבים בקערה (או בשקית עם אפשרות לאטימה מלאה) בירה, רוטב סויה, רוטב וורצ’סטר, סוכר חום, שום גבישי, ושתי כפות פלפל שחור גרוס. מערבבים היטב, מוסיפים את חתיכות הבשר הדקות ומעסים אותם בתוך הרוטב. דואגים לכך שכל הבשר יהיה בתוך הרוטב. מכניסים למקרר ללילה.

מדליקים את הטרייגר על 80 מעלות.

מוציאים את הבשר מהמרינדה ומייבשים בנייר מגבת. מפזרים על הבשר פלפל שחור גרוס בנדיבות ומסדרים אותו בשורות על רשת הטרייגר. מעשנים ל 4-5 שעות על 80 מעלות. אם יש לכם אפשרות- הדליקו את תכנית הסופק-סמוק. הג’רקי מוכן כאשר הוא יבש אבל עדין יחסית גמיש. להוציא מהטרייגר, לכסות ולהניח לו לשבת בטמפרטורת החדר כשעה. לאחסן את הג’רקי בשקית אטומה, להוציא את כל האוויר ולהשים במקרר. הג’רקי יחזיק מעמד במקרר מספר שבועות.

בתיאבון!!