פסטו מעושן

קושי:

2/5

זמן הכנה:

2 דקות

זמן בישול במעשנה:

שעה

מס מנות:

8 מנות

שבבי עץ לעישון:

תפוח

מצרכים

לשום קופני:
כוס שיני שום קלופות
שמן זית
קערת נירוסטה
לפסטו:
2 כוסות עלי בזיליקום
100 גרם צנוברים
1/2 כוס שמן זית מעושן
4-6 שיני שום קונפי
מלח לפי הטעם

הוראות הכנה

קודם מכינים שום קונפי מעושן:
מחממים מראש את הטרייגר על 130 מעלות.
בקערת נירוסטה שמים כמות גדולה של שיני שום קלופות. מוזגים שמן זית לתוך הקערה עד לכיסוי של כל השום.
שמים בטרייגר לפחות שעה, עד שהשום רך מאוד.
מוציאים מהגריל ומניחים במקום בטוח לצינון.
מאחסנים בצנצנת – שום קונפי מעושן נהדר בתבשילים שונים, תוספת לרוטב לסלט וגם כממרח על הלחם. נשמר במקרר שבועיים וניתן גם להקפיא.

מכינים פסטו מעושן:
שמים עלי בזיליקום במעבד מזון. מוסיפים צנוברים ומפעילים בפולסים.
מוסיפים שום קונפי ומפעילים שוב.
תוך כדי הפעלה מוסיפים את שמן הזית בהדרגתיות לתוך מעבד המזון וממשיכים לטחון עד לקבלת המרקם הרצוי.
מוסיפים מלח לפי הטעם.

בתיאבון!!!