ביצים מוחמצות ומעושנות

קושי:

2/5

זמן הכנה:

30 דקות

זמן בישול במעשנה:

30 דקות

מס מנות:

4 מנות

שבבי עץ לעישון:

דובדבן

מצרכים

6 ביצים קשות - קלופות
1 סלק - שטוף נקי, וחתוך לקוביות
1 כוס חומץ תפוחים
1 כוס מיץ סלק
1/4 בצל יבש פרוס
1/3 כוס סוכר
3 תרמילי הל שלם
1 כוכב אניס

הוראות הכנה

מחממים מראש את הטרייגר על 135 מעלות.
מניחים את הביצים הקשות ישירות על הגריל ומעשנים למשך 30 דקות.
שמים את הביצים המעושנות בצנצנת זכוכית עם הסלק בתחתית.
שמים את החומץ בסיר בינוני, ומוסיפים מיץ הסלק, הבצל, הסוכר, ההל והאניס.
מביאים לרתיחה ומבשלים ללא מכסה עד שהסוכר נמס והבצל שקוף (כ-5 דקות).
מסירים מהאש ומצננים כמה דקות.
יוצקים מעל את תערובת החומץ והבצל עד לשפת הצנצנות וסוגרים היטב. מנערים את הצנצנת לפיזור התבלינים ושומרים במקרר. הביצים תהיינה מוכנות תוך שבועיים.
מאחסנים במקרר עד חודש.

בתיאבון!!!