מתכון למעשנת בשר, קדירה של אונטריב

קושי:

3/5

זמן הכנה:

15 דקות

זמן בישול במעשנה:

6 שעות

מס מנות:

4-6

שבבי עץ לעישון:

מייפל

מצרכים

1/2 ק"ג אונטריב
כפית אבקת שום
כפית אבקת בצל
כפית מלח גס
כפית פלפל שחור
2 כוסות תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
2 כוסות גזר קלוף ופרוס לפרוסות של 2 ס"מ
2 כוסות בצלי שאלוט קלופים
כפית אבקת צ'ילי
כוס יין אדום או שרי
כף עלי רוזמרין טריים קצוץ
כף עלי תימין טריים קצוצים
2 פלפלים חריפים
2 כוסות ציר עוף

הוראות הכנה

מערבבים אבקת שום עם אבקת בצל, לח ופלפל, ומורחים על הבשר בנדיבות מכל הצדדים. שים את הבשר על רשת הגריל, בטרייגר שחומם על חום של 80 מעלות, ומעשנים כשעה וחצי. מוציאים את הבשר מהטרייגר ומעלים את החום ל 130 מעלות.
שמים את הבשר בתוך סיר הולנדי או תבנית עמוקה שיש לה מכסה, ומוסיפים לסיר את שאר המרכיבים. מחזירים לטרייגר ומבשלים בערך 4.5-5 שעות, עד שהבשר רך מאוד ומתפרק בקלות.
מוציאים ומגישים.

בתיאבון!!
*זמני הבישול עשויים להשתנות על פי גודל הנתח