מתכון למעשנת בשר, תוספות לעל האש – תפוחי אדמה קטנים צלויים

קושי:

1/5

זמן הכנה:

10 דקות

זמן בישול במעשנה:

שעה

מס מנות:

4-6 סועדים

שבבי עץ לעישון:

תפוח

מצרכים

1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים, קוטר מקסימלי 2.5 ס"מ (או תפוחי אדמה רגילים חתוכים לאותו גודל)
3 כפות חמאה
2 כפות זרעי חרדל שלמים
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
2 כפות עירית טרייה קצוצה
2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
2 כפות שמן זית

הוראות הכנה

לשטוף את תפוחי האדמה בתוך מסננת עם מים קרים. לסנן את המים וסדרו את תפוחי האדמה בשכבה אחת בתוך תבנית אפייה. לפזר על תפוחי האדמה חמאה, שמן זית, זרעי חרדל, ולתבל עם מלח ופלפל.

להדליק את הטרייגר על smoke ולהשאיר את המכסה פתוח ל 4 דקות. לכוון את טמפרטורת הטרייגר ל 205 מעלות ולסגור את המכסה. להמתין 10-15 דקות כדי שהחום יעלה.

להניח את תבנית האפייה בתוך הטרייגר ולאפות עם מכסה סגור למשך 25 דקות. תוך כדי אפייה לערבב את תפוחי האדמה פעם או פעמיים.
תפוחי האדמה יהיו מוכנים כאשר הם רכים ואפשר לנעוץ מזלג בקלות, והקליפה פריכה.
להניח את תפוחי האדמה בתוך כלי הגשה, ולפזר עליהם את העירית והפטרוזיליה.

בתיאבון!