מתכון למעשנת בשר, קינוחים על האש – בייגלה ביס עם מתבל בירה וגבינה

קושי:

3/5

זמן הכנה:

10 דקות

זמן בישול במעשנה:

25 דקות

מס מנות:

6-8 מנות

שבבי עץ לעישון:

פקאן

מצרכים

לבייגלה:
כוס וחצי מים חמימים (בערך 45 מעלות)
כף סוכר
2 כפות מלח גס מעושן
כף שמרים יבשים
4.5 כוסות קמח
60 מ"ל חמאה מומסת
שמן
10 כוסות מים
2/3 כוס סודה לשתייה
חלמון ביצה אחת טרופה עם כף מים
מלח גס מעושן
למתבל:
240 גרם גבינת שמנת
1/2 כוס גבינת צ'דר לבנה מגורדת
1/2 כוס גבינת גרוייר מגורדת
1/2 כוס בירה לאגר
1/2 כפית אבקת בצל
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה

הוראות:
מחממים את הטרייגר מראש על 180 מעלות.
מערבבים בקערה גדולה של מיקסר מים חמימים, סוכר, מלח ושמרים יבשים. ממתינים 5-6 דקות עד שהשמרים מתחילים להקציף. מוסיפים קמח וחמאה ומפעילים את המיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה כ 10 דקות. יוצרים כדור מהבצק, משמנים אותו מכל הכיוונים ומחזירים אותו לקערה. מכסים במגבת נקייה ומניחים לתפיחה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
בזמן שהבצק תופח מרתיחים בסיר 10 כוסות מים עם סודה לשתייה. מחלקים את הבצק ל 4 חלקים שווים. כל חלק מגלגלים לצורת נחש ארוך. חותכים כל נחש לחתיכות באורך של כ 2.5 ס”מ (כל חתיכה שוקלת בערך 17 גרם). מבשלים כל פעם כ 15 חתיכות של בצק במים הרותחים כ 30 שניות. מוציאים את ה”ביסים” מהסיר בעזרת כף מחוררת ומניחים בתבנית עם נייר אפייה. בעזרת מברשת סיליקון מברישים כל ביס בתערובת חלמון הביצה עם המים, ומעל זה מפזרים מלח מעושן. שמים את התבנית בתוך הטרייגר המחומם כ 20-25 דקות, עד שהביסים של הבייגלה נהיים חומים.
בינתיים מכינים את המתבל:
מערבבים בקערה את הגבינות עם בירה, אבקת בצל, מלח ופלפל. מוזגים את התערובת לתוך מחבת ברזל יצוק. את המחבת שמים בתוך הטרייגר ליד הביסים ומבשים 15-20 דקות עד שהגבינה נמסה ונוצר קרום בצבע חום-זהב למעלה.
מגישים את הביסים יחד עם הגבינה.
בתיאבון