מתכון למעשנת בשר, מתכוני בשר – צלי אנטריקוט בעישון איטי

קושי:

3/5

זמן הכנה:

15 דקות

זמן בישול במעשנה:

4 שעות

מס מנות:

8-12 סועדים

שבבי עץ לעישון:

פקאן

מצרכים

5 ק"ג נתח אנטריקוט עם העצם (בערך 5 עצמות)
5 כפות מלח גס
5 כפות פלפל שחור גרוס
3 כפות טימין
3 כפות רוזמרין טרי קצוץ

הוראות הכנה

מדליקים את הטרייגר על 120 מעלות וממתינים כ 10-15 דקות עד שהטמפרטורה תעלה.

מתבלים את הבשר במלח, פלפל, טימין ורוזמרין. מניחים את הנתח בתוך הטרייגר ומבשלים עד שהחום הפנימי של הבשר מגיע ל 50 מעלות. מסירים את הנתח מהטרייגר. מכוונים את הטרייגר ל-260 מעלות וממתינים 10 דקות.

מחזירים את הנתח לתוך הטרייגר לכ- 15 דקות. הופכים את הנתח פעם אחת תוך כדי הצלייה – עד לטמפרטורה פנימית של סביב 57 מעלות. מסירים שוב מהטרייגר.
ממתינים כ 5 דקות לפני הפריסה.

**טיפ: לצריבה עמוקה יותר – יש לחמם בטרייגר פלאנצ'ה מיציקת ברזל ואת החלק של הצריבה לעשות על הפלנצ'ה!

בתיאבון!!!