מתכון למעשנה, מרק דלעת מעושן

קושי:

2/5

זמן הכנה:

15 דקות

זמן בישול במעשנה:

2 שעות

מס מנות:

6-8 מנות

שבבי עץ לעישון:

אלדר

מצרכים

כ 2.5 ק"ג דלעת
3 כפות חמאה
1 בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
1 כף סוכר חום
1 כפית פפריקה מתוקה או מעושנת
1/4 כפית קינמון
1/8 כפית אגוז מוסקט
1/2 כוס סיידר תפוחים או יין לבן
5 כוסות ציר ירקות
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 כוס שמנת לבישול
פטרוזיליה טרייה לקישוט

הוראות הכנה

בעזרת סכין טובה פותחים את הדלעת ומסירים את הגרעינים והסיבים שבחלק הפנימי (אפשר לקלות את הגרעינים אם רוצים). מדליקים את הטרייגר על חום של 85 מעלות, ומסדרים את הדלעת עם הקליפה כלפי מטה על הרשת. מעשנים את הדלעת כשעה, ואז מעלים את הטמפרטורה של הטרייגר ל 150 מעלות. ממשיכים לבשל עוד כשעה וחצי עד שהדלעת מאוד רכה ואפשר לנעוץ בתוכה מזלג בקלות רבה.
מוציאים את הדלעת מהטרייגר ומצננים. מסירים את הקליפה.
בינתיים מחממים את החמאה בסיר. מטגנים את הבצל והשום בתוך הסיר כ 5 דקות. מוסיפים לסיר את הסוכר עם הפפריקה, הקינמון והאגוז מוסקט ומערבבים. מוסיפים מיד את הסיידר (או היין) ומערבבים. מבשלים עד שהנוזל מצטמצם ונהיה סמיך כמו סירופ. מוסיפים את הדלעת וציר הירקות ומבשיל כ 20-30 דקות.
טוחנים את המרק בעזרת בלנדר ידני ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. אם המרק יוצא סמיך מידי לטעמכם אפשר להוסיף קצת מים.
מוזגים מרק לתוך קערות הגשה יפות ולתוכו מוסיפים קצת שמנת לבישול ומערבבים רק קצת, כדי שהצבע הלבן יראה כמו ציור יפה בתוך המרק. מקשטים עם פטרוזיליה ומגישים.

בתיאבון!!!