מתכון למעשנת בשר, תוספות לעל האש – קיש ארטישוק ועגבניות

קושי:

3/5

זמן הכנה:

10 דקות

זמן בישול במעשנה:

45 דקות

מס מנות:

4-6 סועדים

שבבי עץ לעישון:

היקורי

מצרכים

2 כפות חמאה בטמפ' החדר
1/5 כוס פירורי לחם
לבבות ארטישוק מקופסאת שימורים
½ כוס עגבניות מיובשות
1.5 כוסות גבינת פרמזן מגורדת
6 ביצים גדולות
1 כוס שמנת לבישול
½ כפית בזיליקום טרי קצוץ
1/5 כפית פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

מורחים חמאה על תחתית וצידי תבנית עגולה לקיש בקוטר 22-25 ס”מ.
חותכים את לבבות הארטישוק בצורה גסה ומסננים אותם. סוחטים את המיץ שנותר בהם ומנגבים אותם במגבת נייר כדי שיהיו יבשים. חותכים עת העגבניות בצורה גסה.
מפזרים את פירורי הלחם בתחתית התבנית באופן אחיד, ומעליהם את הארטישוק, העגבניות והפרמזן.
בקערה מערבבים היטב את הביצים, השמנת, הבזיליקום והפלפל השחור. שופכים את התערובת בצורה אחידה מעל לארטישוק והעגבניות שבתבנית.

מדליקים את הטרייגר על smoke ומשאירים את המכסה פתוח ל- 4 דקות עד שהאש נדלקת. מכוונים את הטמפרטורה ל 176 מעלות וסוגרים את המכסה. מממתינים 10-15 דקות כדי שהחום יעלה.

מניחים את תבנית הקיש ישירות על הגריל בתוך הטרייגר ואופים במשך 45-50 דקות, או עד שהמקרם מתקשה. מוציאים את הקיש מהטרייגר ומניחים לו להתקרר מספר דקות לפני ההגשה.

בתיאבון!!!