מתכון למעשנת בשר, מתכוני בשר – נתח אנטריקוט ברוזמרין

קושי:

2/5

זמן הכנה:

10 דקות

זמן בישול במעשנה:

60 דקות

מס מנות:

10 סועדים

שבבי עץ לעישון:

אלון

מצרכים

4 ק"ג נתח אנטריקוט
שמן זית
1/2 כוס מלח גס
4 כפות פלפל ארבע עונות
עלים מ 3 ענפי טימין טריים
עלים מ 3 ענפי רוזמרין טרי
1/2 כוס שום כתוש

הוראות הכנה

הדליקו את הטרייגר על smoke והשאירו את המכסה פתוח עד שהאש תדלק. הכניסו לטרייגר מחבת ביציקת ברזל עם 2 כפות שמן זית. העלו את הטמפרטורה לגבוה וסגרו את המכסה למשך 10-15 דקות.

שימו 4 כפות פלפל ארבע עונות בתוך שקית ואיטמו אותה. רסקו את הפלפל בעזרת מערוך או פטיש.

חתכו את הנתח לשני חצאים. מרחו 4 כפות שמן זית על הנתחים. פזרו עליהם את המלח והפלפל המרוסק ומרחו מכל הצדדים. סרגו את הנתחים מכל הצדדים בתוך המחבת בשמן הזית והוציאו מהטרייגר. פזרו על הנתחים את הטימין, הרוזמרין והשום. החזירו את הנתח לתוך הטרייגר לצליה לעוד 20-30 דקות.

הורידו את הטמפרטורה ל 148 והמשיכו לבשל עוד 30-40 דקות. למידת עשייה רייר הטמפרטורה הפנימית צריכה להיות 52 מעלות. למידת עשייה מדיום הטמפרטורה הפנימית צריכה להיות 63 מעלות.

הסירו מהטרייגר והניחו את הנתח על קרש חיתוך. חכו לפחות 20 דקות לפני הפריסה.

בתיאבון!!!