מצרכים
שוק טלה אחת בגודל 5-6 ק"ג עם עצם
2 כפיות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפיות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
כף שום כתוש
2 לימונים
2 לימונים
4 שיני שום פרוסים לאורך
4 ענפי רוזמרין חתוכים לאורך של 3 ס"מ
4 ענפי רוזמרין חתוכים לאורך של 3 ס"מ
הוראות הכנה
מערבבים בקערה את שמן הזית עם השום הכתוש ולמרוח על שוק הטלה. בעזרת סכין חורצים כתריסר חורים בעומק 2 ס"מ בתוך הבשר. מחדירים לתוכם לסירוגין את שיני השום ועלי הרוזמרין.
מגרדים את קליפות הלימונים, סוחטים אותם ומורחים על הטלה. מתבלים עם מלח ופלפל.
מדליקים את הטרייגר על smoke ומשאירים את המכסה פתוח ל- 4 דקות עד שהאש תדלק. סוגרים את המכסה ומעלים את הטמפרטורה ל- HIGH למשך 10-15 דקות.
מניחים את שוק הטלה בתוך הטרייגר עם המכסה סגור למשך 30 דקות. מורידים את החום ל- 175 מעלות ומחכים עוד כשעה.
הטלה יהיה מוכן במידת עשייה מדיום-רייר כאשר הטמפרטורה הפנימית שלו היא 63 מעלות.
נותנים לטלה לנוח 15 דקות לפני הפריסה.
בתיאבון!!!