מתכון למעשנת בשר, דגים על האש – סטייק סלמון וסלט תירס מעושן

קושי:

2/5

זמן הכנה:

10 דקות

זמן בישול במעשנה:

30 דקות

מס מנות:

4-6 סועדים

שבבי עץ לעישון:

תפוח

מצרכים

4 נתחים של סטייק סלומון
תערובת תבלינים טוסקנה
4 קלחי תירס
¼ כוס עגבניות שרי חצויות
מיץ מחצי לימון
4 בצל ירוק קצוץ
½ כוס עדשים שחורות מבושלות ומסוננות
2 כפות שמן זית
מלח מעושן
פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

מתבלים את הסלמון בנדיבות מכל הצדדים בתערובת תבלינים טוסקנה.

מדליקים את הטרייגר על smoke ומשאירים את המכסה פתוח ל- 4 דקות עד שהאש תדלק. סוגרים את המכסה, מעלים את הטמפרטורה ל 230 מעלות (ואם יש לכם טרייגר מדגם Timberline או Iornwood אז אפשר להגיע גם ל 260 מעלות) וממתינים 10-15 דקות עד שהטמפרטורה תעלה.

מזלפים שמן זית על קלחי התירס ומעסים עם מלח ופלפל. מניחים את התירס על הרשת של הטרייגר ומבשלים 15-20 דקות עד שהתירס רך ומתחיל לקבל צבע חום.
לקראת הסוף אפשר להוסיף את הסלומון. את הסלומון מבשלים בערך 4-5 דקות על כל צד, עד שהחום הפנימי מגיע ל 63 מעלות.

הסלט: מסירים את התירס מן הקלח לתוך קערה ומוסיפים: עגבניות שרי, עדשים שחורות, כוסברה, בצל ירוק, מיץ לימון ושמן זית. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים.

מגישים את הסלמון עם הסלט

בתיאבון!!