מצרכים
שן שום כתוש
2 כפיות עלי תימין טריים
1 כוס אפונה קפואה
2 כפות קמח
1 כף רכז עגבניות
3-4 כוסות פירה תפו"א ביתי טרי - עדיין חם
1 כוס ציר בקר
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה
הוראות הכנה
מדליקים את הטרייגר על smoke ומשאירים את המכסה פתוח ל- 4 דקות עד שהאש נדלקת. מעלים את הטמפרטורה ל- 176 מעלות וסוגרים את המכסה למשך 10-15 דקות.
מחממים מחבת לחום בינוני-גבוה, מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים בעזרת מזלג או כף מעץ, עד לקבלת גוון חום. מנקזים את הנוזלים מלבד כ-2 כפות. מוסיפים את הבצל, גזר ושום ומערבבים עד לריכוך הירקות. מפזרים מעל את הקמח, מערבבים ומבשלים במשך 1-2 דקות. מוסיפים את ציר הבקר תוך כדי עירבוב, עד שהתערובת מתחילה להתעבות. מוסיפים את התימין ורכז העגבניות, ומבשלים למשך כמה דקות נוספות. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים את האפונה ומערבבים.
שופכים את התערובת לתוך תבנית אפייה. מניחים שכבה אחידה של הפירה על גבי תערובת הבשר בעזרת מרית. אופים את הפשטידה בטרייגר למשך 35-45 דקות, עד להשחמת פסגות הפירה.
מוציאים את הפשטידה מהטרייגר ומניחים לה להתקרר מעט לפני ההגשה. מפזרים פטרוזיליה לקישוט.
בתיאבון!!!