מתכון למעשנת בשר, מתכוני בשר – שורט ריבס בחרדל

קושי:

2/5

זמן הכנה:

10 דקות

זמן בישול במעשנה:

3 שעות

מס מנות:

4-6 סועדים

שבבי עץ לעישון:

פקאן

מצרכים

6 שורט ריבס בשר מספר 9 (צלעות באורך 10-13 ס"מ)
1 כף אבקת בצל
כוס חרדל
3 כפות מלח מעושן
3 כפות פלפל שחור גרוס
2 כוסות ציר בקר
3 כפות תערובת תבלינים קייג'ון

הוראות הכנה

כשמוכנים להתחיל את הבישול- להדליק את הטרייגר על smoke ולהשאיר את המכסה פתוח ל- 4 דקות עד שהאש תדלק. להעלות את הטמפרטורה ל 135 מעלות, לסגור את המכסה ולהמתין 5-10 דקות עד שהחום יעלה.

לערבב בקערה את המלח, אבקת הבצל, הפלפל השחור והקייג’ון. למרוח במדיבות את החרדל על הבשר מכל הכיוונים, לפזר את התבלינים מעל לחרדל ולמרוח שוב.
להניח את הצלעות בתוך הטרייגר עד שהחום הפנימי מגיע ל 72. להסיר מהטרייגר, לעטוף בשתי שכבות של נייר כסף, ולהשאיר פתח קטן מלמעלה. לתוך הפתח למזוג את ציר הבקר ולסגור אותו.

להחזיר לטרייגר את הצלעות העטופות ולבשל עד שמגיע לטמפרטורה פנימית של 95 מעלות (בערך שעתיים).
להוציא את הצלעות מהטרייגר ולהמתין לפחות 15 דקות לפני ההגשה.

תהנו!!!