מתכון למעשנת בשר, מתכוני בשר – פהיטה מבעבעת מנתח קצבים דק

קושי:

3/5

זמן הכנה:

25 דקות

זמן בישול במעשנה:

25 דקות

מס מנות:

6-8 סועדים

שבבי עץ לעישון:

היקורי

מצרכים

2 ק"ג נתח קצבים
3 כפות תערובת תבלינים של טרייגר
כף שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
2 שיני שום כתושים
2 פלפלים ירוקים חתוכים לרצועות
2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
2 פלפלים צהובים חתוכים לרצועות
בצל גדול פרוס
2 עגבניות
טורטיות
קוסברה טריה לקישוט

הוראות הכנה

לנתח קצבים אין מספר, אך יש הרבה שמות: Skirt steak באנגלית, רוטפלייש בגרמנית, סולומיו דה פולמו בספרדית, לומבטלו באיטלקית ואנטרניה בפורטוגזית. פעם הקצבים היו שומרים אותו לעצמם, ולכן קוראים לו נתח קצבים. יש לו מעט מאוד שומן והמון טעם.

להכין את הבשר: להוריד את הממברנה על ידי תפישה ומשיכה.

להדליק את הטרייגר על smoke ולהשאיר את המכסה פתוח ל- 4 דקות עד שהאש תדלק. להכניס לתוך הטרייגר סיר הולנדי. לסגור את המכסה ולכוון את הטמפרטורה על 190 מעלות. להמתין 10-15 דקות עד שהחום של הטרייגר יעלה, ו 20 דקות נוספות כדי לחמם את הסיר ההולנדי. הוא צריך להיות חם מאוד כדי לבשל את הירקות.

בינתיים, לערבב בקערה גדולה פלפלים, בצל, שום ושמן זית ולתבל במלח ופלפל. להניח את הירקות בסיר ההולנדי ולצלות בערך 20 דקות. להוסיף את העגבניות ולצלות 2 דקות נוספות.

לתבל את הבשר מכל הצדדים. הרשתות עכשיו חמות מאוד וזה הזמן הכי טוב לקבל צריבה על שטח הפנים של הבשר. להניח את הסטייק על הטרייגר בערך 4-5 דקות על כל צד, עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל 54.5 מעלות. להסיר את הסטייק מהטרייגר ולהניח על קרש חיתוך. להמתין 10-15 דקות ולפרוס נגד הסיבים. להניח את הפרוסות על הירקות ולהגיש עם טורטילות וכוסברה.

בתיאבון!!!