מתכון למעשנת בשר, תוספות לעל האש – פריטטה אביבית

קושי:

2/5

זמן הכנה:

15 דקות

זמן בישול במעשנה:

20 דקות

מס מנות:

6-8 סועדים

שבבי עץ לעישון:

אלון

מצרכים

6 ביצים גדולות
1/4 כוס שמנת או חלב
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כוס גבנית מוצרלה או צ'דר מגורדים
2 כפות בצל ירוק קצוץ
2 כפות חמאה
1/4 כוס פלפל אדום או עגבניות מיובשות קצוצות
1 כוס פטריות טריות פרוסות
אפשר: 4 גבעולי אספרגוס פרוסים בעובי 2-3 ס"מ

הוראות הכנה

מחממים מראש את הטרייגר על 176 מעלות וממתינים כ 10-15 דקות עד שהטמפרטורה תעלה.
מערבבים בתוך קערה בגודל בינוני את הביצים עם השמנת, המלח והפלפל ומוסיפים את הבצל הירוק והגבינה.
ממיסים חמאה במחבת יצוקה (כזאת שאפשר להכניס לתנור). מוסיפים למחבת את הפטריות, האספרגוס והפלפל האדום ומקפיצים בערך 5 דקות עד שהירקות מתחילים להתרכך.

​מפזרים את הירקות באופן שווה בתוך המחבת ומוזגים עליהם את תערובת הביצים. מניחים את המחבת בתוך הטרייגר ומבשלים את הפריטטה בערך 15-20 דקות עד שהביצים מתקשות ומשחימות קלות. מוציאים את הפריטטה מהטרייגר וממתינים כ 5 דקות שתתקרר לפני הפריסה וההגשה.

​בתיאבון!!!