מתכון למעשנת בשר, מתכוני בשר – סטייק סינטה בפלפל

קושי:

1/5

זמן הכנה:

5 דקות

זמן בישול במעשנה:

45 דקות

מס מנות:

2-4 סועדים

שבבי עץ לעישון:

אלון

מצרכים

2 נתחים של סינטה 300-350 גרם כל אחד בעובי 2.5 ס"מ
רוטב וורצ'סטר
1.5 כפות פלפל. מומלץ להשתמש בתערובת סוגים שונים (שחור, לבן, אדום וכו')
מלח גס
שמן קוקוס

הוראות הכנה

טוחנים את הפלפל במטחנה או בעזרת מכתש ועלי​. מניחים את נתחי הסינטה על קרש חיתוך. מברישים עליהם רוטב וורצ’סטר משני הצדדים. מפזרים על הסטייקים את הפלפל לפי טעם ולוחצים את הפלפל לתוך הבשר בעזרת הידיים. מחזירים את הבשר למקרר.

מדליקים את הטרייגר על smoke ומשאירים את המכסה פתוח עד שהאש תדלק. מניחים בתוך הטרייגר מחבת מברזל יצוק. מכוונים את הטמפרטורה של הטרייגר לחום הכי גבוהה וסוגרים את המכסה. ממתינים 15-20 דקות כדי שהחום יעלה והמחבת תתחמם.

מתבלים את הסטייקים מיד לפני הבישול במלח גס. מניחים את ה​בשר בשכבה אחת בתוך המחבת כדי לסגור את הבשר 1-2 דקות מכל צד. מוציאים את המחבת מהטרייגר. מעבירים את הסטייק לצלחת נקייה בעזרת מלקחיים. מורידים את הטמפרטורה של הטרייגר ל 107 מעלות. מניחים את הסטייקים ישירות על הרשת וסוגרים את המכסה. ממשיכים את הבישול עד למידת העשייה הרצויה. הסטייקים יגיעו למדיום כעבור בערך 30 דקות, כאשר החום הפנימי יגיע ל 57 מעלות.

​שמים מעט שמן קוקוס על קרש חיתוך ומניחים את הסטייקים על הקרש מעל שמן הקוקוס. מחכים כ 3 דקות לפני ההגשה.

​בתיאבון!!!