מתכון למעשנת בשר, תוספות לעל האש – כרוב ממולא

קושי:

3/5

זמן הכנה:

20 דקות

זמן בישול במעשנה:

60 דקות

מס מנות:

6-8 סועדים

שבבי עץ לעישון:

אלמון

מצרכים

ראש כרוב
700 גרם בשר טחון טרי
כוס אורז חצי מבושל (10 דקות)
2 שיני שום כתושים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
תערובת תבלינים של טרייגר
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
למי שאוהב: חצי צרור כוסברה קצוצה
בצל קצוץ
ביצה
קופסא גדולה של רסק עגבניות (260 גרם)
4-5 עגבניות עייפות חתוכות או 2 קופסאות של עגבניות מרוסקות (600 גרם)
תבלינים: פפריקה, מלח ופלפל לפי הטעם
קופסא גדולה של רסק עגבניות (260 גרם)
2 כפות שמן זית
אפשר להוסיף: פלפל אדום חתוך לרצועות
1.5 כוסות מים רותחים

הוראות הכנה

להכנת הרוטב: (לעצלנים- אפשר להשתמש ברוטב פסטה קנוי…)

מחממים סיר על להבה בינונית-גבוהה במשך 3-2 דקות. מוסיפים שמן הזית ומחממים כדקה. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת רסק העגבניות, מערבבים ומטגנים 2 דקות. מוסיפים 1.5 כוסות מים רותחים ואת התבלינים לפי הטעם. מערבבים ומבשלים עד שהרוטב רותח ומבעבע, ואז מנמיכים את הלהבה.

​בינתיים מכינים את הבשר: מערבבים בקערה גדולה את הבשר עם שאר המרכיבים של המילוי.

ממלאים את הכרוב: ​(טיפ: אם תקפיאו את ראש הכרוב ללילה שלפני הכנת הממולאים, ותפשירו אותו לפני ההכנה, יהיה יותר קל לעבוד עם העלים).

מסירים את ליבת הכרוב בעזרת סכין ומפרידים את העלים בזהירות. תצטרכו לפחות 12 עלים גדולים ויפים. את יתרת העלים אפשר לחתוך לזרוק לתוך הסיר עם רוטב העגבניות. ​כל עלה ממלאים בכף עד כף וחצי מהמילוי. מסדרים את המילוי בקצה העלה, סוגרים 2 פינות ימין ושמאל ומגלגלים בעדינות. מארגנים את העלים הממולאים בשכבה אחת צפופה בתבנית אפייה כאשר קצוות העלה בתחתית כדי שלא יפתחו. מוזגים את רוטב העגבניות מעל לממולאים ומכסים את התבנית.

​מדליקים את הטרייגר על חום של 180 מעלות והמתינו כ 10-15 דקות עד שהטמפרטורה תעלה.

אופים את הממולאים בערך 45 דקות, מורידים את המכסה וממשיכים לבשל כרבע שעה, עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל 72 מעלות. מסירים מהאש ומגישים. אפשר לקשט עם עלי פטרוזיליה או בצל ירוק קצוץ.

בתיאבון!!!