מתכון למעשנת בשר, תוספות לעל האש – כרוב ממולא

קושי:

3/5

זמן הכנה:

20 דקות

זמן בישול במעשנה:

60 דקות

מס מנות:

6-8 סועדים

שבבי עץ לעישון:

אלמון

מצרכים

ראש כרוב
700 גרם בשר טחון טרי
כוס אורז חצי מבושל (10 דקות)
2 שיני שום כתושים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
תערובת תבלינים של טרייגר
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
למי שאוהב: חצי צרור כוסברה קצוצה
בצל קצוץ
ביצה
קופסא גדולה של רסק עגבניות (260 גרם)
4-5 עגבניות עייפות חתוכות או 2 קופסאות של עגבניות מרוסקות (600 גרם)
תבלינים: פפריקה, מלח ופלפל לפי הטעם
קופסא גדולה של רסק עגבניות (260 גרם)
2 כפות שמן זית
אפשר להוסיף: פלפל אדום חתוך לרצועות
1.5 כוסות מים רותחים

הוראות הכנה

להכנת הרוטב: (לעצלנים- אפשר להשתמש ברוטב פסטה קנוי…)

​ממו את הסיר על להבה בינונית-גבוהה במשך 3-2 דקות. הוסיפו את שמן הזית וחממו כדקה. הוסיפו את העגבניות המרוסקות ואת רסק העגבניות, ערבבו ומטגנו 2 דקות. הוסיפו 1.5 כוסות מים רותחים ואת התבלינים לפי הטעם. מערבבו ובשלו עד שהרוטב רותח ומבעבע, והנמיכו את הלהבה.

​בינתיים הכינו את הבשר: ​(טיפ: אם תקפיאו את ראש הכרוב ללילה שלפני הכנת הממולאים, ותפשירו אותו לפני ההכנה, יהיה יותר קל לעבוד עם העלים).

​הסירו את ליבת הכרוב בעזרת סכין והפרידו את העלים בזהירות. תצטרכו לפחות 12 עלים גדולים ויפים. את יתרת העלים אפשר לחתוך לזרוק לתוך הסיר עם רוטה העגבניות. ערבבו בקערה גדולה את הבשר עם שאר המרכיבים של המילוי. ​כל עלה ממלאים בכף – כף וחצי מהמילוי. סדרו את המילוי בקצה העלה, סגרו 2 פינות ימין ושמאל וגלגלו בעדינות. ארגנו את העלים הממולאים בשכבה אחת צפופה בתבנית אפייה כאשר קצוות העלה בתחתית כדי שלא יפתחו. מיזגו את רוטב העגבניות מעל לממולאים וכסו את התבנית.

​הדליקו את הטרייגר על smoke והשאירו את המכסה פתוח עד שהאש תדלק. סיגרו את המכסה, כוונו את הטמפרטורה ל 180 מעלות והמתינו כ 10-15 דקות עד שהטמפרטורה תעלה.

​אפו את הממולאים בערך לשעה, או עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל 72 מעלות. להסיר ולהגיש. אפשר לקשט עם עלי פטרוזיליה או בצל ירוק קצוץ.

בתיאבון!!!