מצרכים
4 חתיכות חזה עוף ללא עצמות וללא עור
2 כוסות עגבניות שרי:
1/2 כוס בזיליקום טרי
3 שיני שום כתוש
כוס אחת לחתוך לרבעים
2 כוסות עגבניות שרי:
1/2 כוס בזיליקום טרי
3 שיני שום כתוש
כוס אחת לחתוך לרבעים
1/2 כפית מלח
פלפל שחור גרוס
כפית אבקת חרדל
כף שמן זית
פלפל שחור גרוס
כפית אבקת חרדל
כף שמן זית
כף מיץ לימון טרי
3 כפות חומץ בלסמי
מלח ופלפל
עלי בזיליקום טריים נוספים לקישוט
3 כפות חומץ בלסמי
מלח ופלפל
עלי בזיליקום טריים נוספים לקישוט
הוראות הכנה
מדליקים את הטרייגר על 190 מעלות. ממתינים 10 דקות כדי שהחום יעלה.
מנגבים את החזה בעזרת מגבת נייר. בצד של החזה חותכים כיס עמוק ורחב בעזרת סכין חדה.
מערבבים בקערה את רבעי עגבניות השרי עם שום, שמן זית, בזיליקום, מלח, פילפל ומיץ לימון. מכניסים את התערובת לתוך הכיסים שנחתכו בחזה.
מעבירים את החזה הממולא לתוך תבנית משומנת. שופכים את החומץ הבלסמי מעל לחזה עם עוד קצת שמן זית, ומתבלים עם עוד מלח ופלפל לפי טעם. מוסיפים לתבנית את הכוס השנייה של עגבניות השרי השלמות.
מכניסים את התבנית לטרייגר ומבשלים בערך 25 דקות עד שהעוף מוכן. זהירות שלא לתת לטמפרטורה הפנימית לעלות מעל ל 74 מעלות כדי שלא לייבש את העוף.
מניחים את החזה על כלי הגשה ומוסיפים עלי בזיליקום לקישוט.
בתיאבון!!!