מתכון למעשנת בשר, מתכוני בשר – צלי סינטה מתוק

קושי:

3/5

זמן הכנה:

16 דקות

זמן בישול במעשנה:

2 שעות

מס מנות:

8-12 סועדים

שבבי עץ לעישון:

פקאן

מצרכים

1.5 ק"ג נתח של סינטה
תערובת תבלינים:
2 כפות פפריקה מתוקה
כף פלפל שחור גרוס
כף אבקת צ'ילי
כף מלח
כף אבקת בצל
כף שום גבישי
1/4 כוס סוכר חום
לזיגוג:
2 כפות דבש
1/4 כוס רוטב סויה

הוראות הכנה

מניחים את נתח הסינטה על קרש חיתוך. מורחים את תערובת התבלינים על נתח הבשר מכל צידיו, ומניחים לנתח להשאר על הקרש בטמפרטורת החדר למשך כ 30 דקות. בינתיים מחממים את הטרייגר ל 135.

​מניחים את הנתח על הרשת של הטרייגר שחומם מראש ומחדירים את מד החום הפנימי לצידו של הבשר. תנו לבשר להתבשל עד שהטמפרטורה הפנימית תגיע ל 54 מעלות.

​מערבבים את הדבש עם רוטב הסויה, ומורחים את הזיגוג על הבשר בעזרת מברשת סיליקון. ממשיכים לבשל עם מכסה סגור עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל 60 מעלות.

​מסירים את הבשר מהטרייגר ומניחים על קשר חיתוך נקי. מכסים בנייר אפייה ומגבות וממתינים כ 10 דקות. הטמפרטורה הפנימית תמשיך לעלות עוד 2-3 מעלות, והנוזלים יספגו בחזרה אל תוך הבשר.

​פורסים את הסינטה לפרוסות דקות לנגד כיוון הסיבים. אם נשארו נוזלים מהזיגוג, אפשר למזוג אותם על הנתחים עכשיו.

​בתיאבון!!!