מתכון למעשנת בשר, מתכוני בשר – ג’רקי בקר בטריאקי

קושי:

3/5

זמן הכנה:

15 דקות

זמן בישול במעשנה:

4 שעות

מס מנות:

6-8 סועדים

שבבי עץ לעישון:

מייפל

מצרכים

1/2 כוס רוטב סויה
1/4 כוס יין בישול מתוק
2 כפות סוכר
2 כפות זנגוויל טחון
שן שום כתושה
1/2 כפית אבקת בצל
1/2 כפית פלפל שחור
1 ק"ג בקר מאחד הסוגים: סינטה (11), פלדה (17), כף בקר (16), שרירי אחורי (18) או ויסבראטן (19)

הוראות הכנה

תכננו מראש! בשביל המתכון הזה צריך מארינדה כל הלילה.

​ערבבו רוטב סויה, יין, סוכר, זנגוויל, שום, אבקת בצל ופלפל בקערה.

​פרסו את הבשר לרוחב הסיבים לפרוסות ברוחב 1/5 ס”מ. הרבה יותר קל לעשות זאת עם הבשר מעט קפוא. הסירו שומן וגידים.

​הניחו את פרוסות הבשר בקערה, עסו את הבשר כדי לוודא שהוא לגמרי מוקף במים מכל הכיוונים, כסו בניילון נצמד ושימו במקרר ללילה.

​​הדליקו את הטרייגר על smoke והשאירו את המכסה פתוח ל- 4 דקות עד שהאש תדלק.

​הוציאו את הבשר מהמרינדה וייבשו עם נייר מגבת. סדרו את הבשר בשורות על הרשת של הטרייגר. עשנו ל 4-5 שעות, או עד שהג’רקי יבש אך עדיין גמיש ולעיס. העבירו מיד לשקית שאפשר לאטום. סגרו את השקית ותנו לו לנוח שעה בטמפרטורת החדר. אם אתם רואים אדים, אל תדאגו, הג’רקי יספוג אותם בחזרה. לאחר שעה הוציאו את כל האוויר מהשקית.

​אחסנו את הג’רקי במקרר.

​בתיאבון!!!